Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Cevizli kurabiye

Dövülmüş cevizi, üç yumurtanın beyazını, şekeri, kakuleyi, kabartma tozunu ve gül suyunu özleşene dek karıştırın. Hamurdan küçük parçalar koparıp top haline getirin ve kağıt serilmiş tepsiye dizin. Kalan yumurta beyazını ve suyu çırpın, fırçayla kurabiyelerin üzerine sürün. 180 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.

MALZEMELER

1.5 fincan ince çekilmiş ceviz
4 yumurta beyazı
3/4 fincan beyaz şeker
1 yemek kaşığı toz kakule
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı gül suyu
1 çay kaşığı su

Nohutlu pilav

Kabak ve havucu soyup üç dakika haşlayın ve küp küp doğrayın. Haşlanmış nohudu bir kaba alın. Üzerine kabak ve havucu koyun. Küp doğranmış domatesi ve haşlanmış patatesi de koyup karıştırın. Ezilmiş sarımsak, limon suyu ve zeytinyağını çırpıp dökün ve maydanozla süsleyip servis yapın.

MALZEMELER

1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet domates
2 diş sarımsak
1 adet salatalık
2 adet haşlanmış patates
6 dal maydanoz
1 adet limon suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı

Ay çekirdekli mantı

Hamur için gereken malzemeleri yoğurup 20 dakika dinlendirin. Kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurun. Hamuru ince açıp çay bardakları ile kesin. İç harcını hamurlara paylaştırıp yarım ay şeklinde katlayın ve iki ucunu birleştirin. Kaynayan tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün. Üzerine tereyağında kavrulmuş ay çekirdeği koyun.

MALZEMELER

2.5 su bardağı un
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz İçi için:
100 gr. kıyma
1 adet soğan
3 dal maydanoz
Tuz, karabiber
4 çorba kaşığı ay çekirdeği

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA