Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebze çorbası

2 patates
1'er adet havuç ve kereviz
100 gr. ıspanak
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı tepeleme un
2 su bardağı sıcak et suyu
5 su bardağı sıcak su
1/2 çay bardağı pirinç, yeşil mercimek
Tuz
Tereyağını eritin ve unu ilave ederek unun kokusu çıkana kadar kavurun. Et suyu ve suyu ilave edip karıştırın. Küp doğranmış patates, havuç, kereviz, kıyılmış ıspanak, pirinç ve mercimeği ekleyin. Baharatları katın ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Pastırmalı humus
2 su bardağı nohut
1 su bardağı tahin
2 diş sarımsak
1 adet limonun suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Üzerine:
1 çorba kaşığı tereyağı
4 dilim pastırma
Pul biber, karabiber
Akşamdan ıslattığınız nohudu üzerine çıkacak kadar suyla haşlayın. Nohut, yarım su bardağı nohudu haşladığınız su, tahin, sarımsak, limon suyu, zeytinyağı, kimyon ve tuzu blender'dan geçirip servis tabağına alın. Pastırma ve pul biberi tereyağında birkaç kez çevirin. Humusun üzerine pastırma ve kimyon koyup servis yapın.

Hurma tatlısı
12 adet hurma
1 çay bardağı yulaf
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı ceviz içi
1 adet armut
4 adet kuru incir
Tarçın
Karanfil tozu
Hindistan cevizi
Mısır gevreği
Hurmaların çekirdeklerini çıkartıp ince ince kıyın. Ceviz ve inciri blender'da kıyın. Yulafın üzerine süt koyup yumuşayıncaya kadar bekletin, cevizli karışıma ekleyin. Kıyılmış hurma ve rendelenmiş armudu, karanfil tozunu, tarçını katıp yoğurun. Harçtan küçük toplar yapıp Hindistan cevizine bulayıp servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA