Tavukları haşlayın. Tavuk etlerini didin. Kıyılmış soğan ve tereyağında pişirdiğiniz tavuklara haşlanmış pirinci ve baharatları koyup karıştırın. Yufkayı tezgaha yayıp tavuk suyuyla ıslatın. İç malzemeyi bir kenarına koyup rulo halinde sarıp dört parmak eninde kesin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Fırın tepsisine dizip 200 derece fırında kızarıncaya dek pişirin.
MALZEMELER
2 adet yufka
1 çay bardağı tavuk suyu
İÇİ İÇİN:
200 gr. tavuk göğsü
1 adet soğan
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, yenibahar
NOHUTLU ISPANAK
Ispanakları saplarıyla birlikte irice doğrayın. Rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun. Salçayı ve doğranmış havuçları ekleyip bir müddet daha kavurun. Üzerine ıspanak, nohut ve tuzu koyun; bir su bardağı su ilave edip pişirin.
MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 kg. ıspanak
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet havuç
Tuz
ÇİMDİK MANTI
Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve suyu bir kapta karıştırın. Bu arada sıvı yağı tavada kızdırın. Ekmek hamurundan bir çimdik alıp içine kıymalı harcı koyun. Kapattığınız hamuru hemen yağa koyup çevirerek kızartın. Kızarttığınız hamurların üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın.
MALZEMELER
1 adet ekmek hamuru
300 gr. kıyma
1 adet soğan
1 çay bardağı su
Tuz, karabiber
ÜZERİ İÇİN:
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak