Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Frambuazlı pasta

1 adet hazır kek
1 su bardağı süt
3 kaşık şeker
1 paket krem şanti
4 çorba kaşığı frambuaz reçeli
1 tatlı kaşığı nişasta
2 çay bardağı sıcak su
1 çorba kasesi frambuaz
Isıtılmış sütte şekeri eritin, kekin üzerine kaşıkla gezdirin. Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp kekin üzerine yayın. Frambuaz reçeli, nişasta ve sıcak suyu karıştırın. Kekin kenarlarından akıtın. Frambuazları kekin üzerine döşeyin. Rendelenmiş çikolatayla süsleyerek servis yapın.

Püreli külbastı
400 gr. kuzu külbastı
2 domates
2 köy biberi
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
Sıvı yağ, tuz, karabiber
1 dal biberiye
Patates püresi için:
4 haşlanmış patates
1 su bardağı süt
1 çay bardağı çiğ krema
Tuz, karabiber
Külbastıyı tuz, karabiber ve biberiye ile harmanlayıp dinlendirin. Doğranmış soğanı yağda kavurun. Sarımsak, tuz ve karabiber ekleyip altını kapatın. Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Süt, krema, tuz ve karabiber ilave ederek püre olana kadar pişirin. Etleri önlü arkalı pişirin. Servis tabağına patates püresini koyun. Etlerle birlikte servis edin.

Sebzeli yumurta
4 yumurta
20 mantar
1 soğan
2 havuç
2 patates
2 kırmızıbiber
4 sivri biber
1 çay bardağı sıvı yağ
4 diş sarımsak
Tuz, kırmızıbiber, karabiber
Havuç, kırmızıbiber, sivri biber ve patatesi doğrayın. Soğanı doğrayıp beş dakika kavurun. Soğan kavrulunca üzerine sebzeleri de ekleyip sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Doğranmış sarımsak ve baharatları ilave edip karıştırın. Yumurtaları sebzelerin ortasına kırıp pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA