Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pratik kumpir

1 kg. patates
3 çorba kaşığı tereyağı
3 adet sosis
1/2 kangal sucuk
200 gr. mısır
200 gr. bezelye
Kaşar peyniri
Tuz
Patatesleri soyup halka biçiminde doğrayın. Ardından tuzlu suda haşlayıp süzün. Üzerine tereyağı ve tuz ekleyip püre haline getirin. Yağlanmış fırın kabına yayın. Sosis ve sucuğu küp küp doğrayıp üzerine serpiştirin. Mısır ve bezelyeyi ekleyin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Fırında pişirin.

Kabak sufle
4 adet kabak
4 adet yumurta
Yarım demet maydanoz ve dereotu
4 dal taze soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı un
1 çay bardağı kaşar peyniri
1 paket kabartma tozu
Tuz, karabiber
Kabakları yıkayıp kabuklarıyla rendeleyin. Yumurtaları, tuz ve karabiberle çırpıp kabağa ekleyin. Üzerine kıyılmış maydanoz, dereotu, doğranmış soğan, zeytinyağı, un, rendelenmiş kaşar peyniri ve kabartma tozu ekleyerek karıştırın. Harcı yağlanmış sufle kaplarına paylaştırın. Kapları bir fırın tepsisine koyup tepsinin yarısına kadar sıcak su ekleyip pişirin.

Susamlı çörekler
1/2 çay bardağı susam
1'er çay bardağı sıvı yağ, süt ve şeker
Kuru maya
Pudra şekeri
2 yumurta
3 su bardağı kepekli un
3 çorba kaşığı erimiş tereyağı
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Süt ve pudra şekerini karıştırın. Mayayı ve bir yumurtayı ekleyip yoğurun. Hamuru 10 dakika bekletin. İnce çekilmiş cevizi, susamı ve bir yumurta akını ekleyip karıştırın. Hamuru açıp üzerine tereyağı ve cevizli susamlı karışımdan sürüp rulo yapın. Keserek tepsiye dizin ve fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA