Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebze türlüsü

1 çorba kaşığı tavuk suyu
2 adet soğan
2 adet domates
1 adet patates
7-8 adet taze fasulye
1 adet havuç
1 su bardağı kaşar peyniri
Karabiber
Tuz
Bir tutam şeker
Tavayı tavuk suyu ile ıslatın. Soğanları yemeklik doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup sekiz parçaya bölün. Tuz, karabiber ekleyin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Küp küp doğranmış patates ve havuç ile haşlanmış taze fasulyeyi de tavaya alın. 10 dakika daha pişirin. Servis tabağına alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis yapın.

Çilek soslu kek
150 gr. tereyağı
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
4 çorba kaşığı reçel
200 gr. çilek
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
Eritilmiş yağ, yumurta ve şekeri çırpın. Unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin, sütü ekleyin. Harcı kek kalıbına boşaltıp 175 derecedeki fırında pişirin. Üzerine reçeli sürün. Çilekleri, şekerle bir taşım kaynatıp nişasta ile sos kıvamına getirin, kekin üzerine dökün.

Biberiyeli bisküvi
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
2.5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı biberiye
Yumurta, sıvı yağ ve tereyağını yoğurun. Üzerine un, kabartma tozu, pul biber ve tuz ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamuru, unlanmış tezgahta açın. Bıçakla dikdörtgen şeklinde kesip tepsiye dizin, 200 derecedeki fırında pişirin. Fırından çıkan sıcak bisküvilerin üzerine su sürüp biberiye serpin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA