Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Domatesli fırın makarna

Makarnayı haşlayıp süzün. Domatesleri halka halka doğrayın. Yumurtayı sütle çırpın. Yağlanmış bir fırın tepsisine makarnanın yarısını dökün. Üzerine domatesleri dizip peyniri serpin. Kalan makarnayı da üzerine koyup düzeltin. Yumurta eklediğiniz sütü tepsinin üzerinde gezdirin. Tereyağını küçük parçalar halinde makarnanın üzerine koyun. 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER


1 paket çubuk makarna
5 adet orta boy domates
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1.5 su bardağı beyaz peynir
3 çorba kaşığı tereyağı
Tuz

DAMLA SAKIZLI UN KURABİYESİ


Sıvı yağı ve tereyağını karıştırın. Üzerine pudra şekerini döküp karıştırmaya devam edin. Vanilya, kıyılmış badem, damla sakızı ve unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan istediğiniz şekilde kurabiye yapıp 170 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER


3 su bardağı un
1 çay kaşığı toz damla sakızı
1 çay bardağı ince kıyılmış badem
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 paket vanilya
1 çay bardağı pudra şekeri

DONDURMALI KREM KARAMEL


Yumurtaları bir kapta çırpın. Üzerine şekeri, vanilyayı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin ve bir süzgeçten geçirin. Fırına dayanıklı kaplara aktarıp 170 derecedeki fırında 40 dakika pişirip çıkartın. Üzerine toz şekeri serpip fırının ızgarasını açıp şeker yanıncaya kadar tutun. Servis tabağına alarak dondurma ile servis yapın.

MALZEMELER


5 adet yumurta
1 paket vanilya
1 çay bardağı pudra şekeri
2 su bardağı süt

ÜZERİ İÇİN:
3 çorba kaşığı toz şeker
4 top vanilyalı dondurma

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA