Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fındıklı irmik pastası

10 çorba kaşığı irmik
1 litre süt
10 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı kıyılmış fındık
1 paket vanilya
Süt, irmik ve toz şekeri çırpma teli ile çırpın. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Fındık ve vanilya ekleyip karıştırın. Karışımı suyla ıslattığınız orta büyüklükte bir cam kaba boşaltın. Soğuması için buzdolabında iki saat bekletin. Servis tabağına ters çevirip çıkarın. İncir dilimleri ve böğürtlen reçeliyle süsleyin.

Kabak dolması
6 adet küçük kabak
150 gr. kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
2 adet domates
1 adet soğan
1/2 demet dereotu
Minik kabakların içlerini oyun ve bir miktar zeytinyağı sürüp 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Doğranmış soğanı zeytinyağında beş dakika kavurun. Üzerine pirinci, kıymayı, dövülmüş sarımsakları, rendelenmiş domatesi ve kıyılmış dereotunu ekleyin. Çok az su ekleyip karıştırın. Kabakların içlerini doldurun. Tencereye dizin ve pirinçler pişinceye kadar pişirin.

Yufkalı makarna
1/2 paket çubuk makarna
2 çorba kaşığı margarin
1 bardak bezelye
1'er adet domates ve soğan
2 adet yufka
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Makarnayı haşlayıp süzün. Yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş domates ve bezelyeyi soteleyin. Domatesler eriyince, makarnayı ekleyip karıştırın. Rendelenmiş kaşar peynirini de katın. İki adet yufkayı üst üste koyun. Makarnayı yufkaların bir kenarına yayıp rulo şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA