Un, süt ve yumurtayı yoğurun. Tuzu da ekleyip sert bir hamur yapın. Hamuru açıp büyük kareler halinde kesin. Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi karıştırın. Harcı hamurlara paylaştırıp kapatın. Mantıları tepsiye yerleştirin. Üzerlerine erimiş tereyağı gezdirin. Fırında 35 dakika kızartın.
MALZEMELER
1 yumurta
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
Tuz İçi için:
100 gr. kıyma
1 adet soğan
Soslu biber kızartması
Sarımsakları ezin. Üzerine mayonezi, yoğurdu ve zeytinyağını ekleyip sosu yapın. Biberleri yıkayıp kurulayın. Biberleri kızgın yağda kızartın. Kızaran biberlerin üzerine sosu dökerek servis yapın.
MALZEMELER
1/2 kilo sivri biber
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı mayonez
1 çay bardağı sıvı yağ
Bisküvili puding
Yumurta, şeker ve kakaoyu çırpın. Eritilmiş tereyağını ve unu ekleyip çırpmaya devam edin. Üzerine sütü ve nişastayı ekleyip pişirin. Ocaktan alıp içine bitter çikolatayı ve vanilyayı ilave ederek karıştırın. Küçük kaplara ufalanmış bisküvi, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini paylaştırıp üzerine hazırladığınız pudingi dökün.
MALZEMELER
3 yumurta
1 paket bisküvi
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı nişasta
150 gr. bitter çikolata
Vanilya