Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kabak suflesi

3 adet kabak
1 adet patates
3 yumurta
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
4 sap taze soğan
3 çorba kaşığı galeta unu
80 gr. tereyağı
150 gr. kaşar peyniri
Patatesi ve kabağı rendeleyip suyunu sıkın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, erimiş tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyin. İçine çırpılmış yumurtayı da ekleyip karıştırın. Maydanozu, dereotunu ve taze soğanı da çok ince kıyıp karışımın içine ilave ederek yağlanmış fırın kabına aktarın. Fırına vermeden önce üzerine galeta ununu serpin ve sıcak fırında 25 dakika kadar pişirin.

Haşhaşlı Amasya burması
2 adet ekmek
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı haşhaş
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
Ekmek hamurunu yağlanmış zeminde elinizle açın. Üzerine yağ sürün, haşhaş, ceviz ve baharatları dökerek elinizle sıvayın. Hamuru çekerek büyütün ve iki parmak kalınlığında uzun şeritler halinde kesin. İki şeridi birbirine sarıp burgu yapın. Tepsiye dizip 200 derecede 40 dakika kadar pişirin.

Mandalinalı sütlaç
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
1 çay bardağı pirinç
1 kilo mandalina
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
Sütü ve pirinci kaynatın. Pirinçler biraz pişince vanilya ve şekeri ekleyin, koyulaşıncaya kadar 15 dakika kadar kaynatın. Koyulaşınca ocaktan alıp küçük kaplara boşaltın. Mandalina suyunu tencereye koyun. Üzerine şeker ve nişastayı döküp beş dakika pişirin. Üzerine birer çorba kaşığı koyup soğumaya bırakın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA