Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kerevizli pırasa çorbası

Pırasaların beyaz kısımlarını doğrayın. İnce kıyılmış kereviz sapı, sarımsak ve pırasaları, limon suyunu da ekleyerek bir su bardağı tavuk suyunda beş dakika pişirin. Küp doğranmış patates katıp biraz daha pişirin. Kalan tavuk suyu ile tuzu ekleyip 30 dakika pişirin ve blender'dan geçirin. Sütü ve peyniri ekleyerek bir taşım kaynatın.

MALZEMELER


3 adet pırasa
4 adet sap kereviz
5 su bardağı tavuk suyu
2 diş kıyılmış sarımsak
1/2 limonun suyu
2 adet patates
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz

MISIR UNLU POĞAÇA

Yumurta, yoğurt ve tereyağını karıştırın. Üzerine kaymak, mısır unu ve unu ekleyin. Kabartma tozu, karbonat ve kıyılmış dereotunu da ilave ederek yoğurmaya devam edin. Hamur yumuşak hale gelince elinizle kopartıp yuvarlaklar yapın. Tepsiye dizin. Üzerine bir miktar mısır unu serpin. 190 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.

MALZEMELER


3 çorba kaşığı tereyağı
2 yumurta
1.5 su bardağı mısır unu
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı kaymak
1/2 demet dereotu
2 çorba kaşığı yoğurt

MİLFÖY BÖREK

Salça, zeytinyağı ve nar ekişini karıştırın. Oda ısısında yumuşamış milföyleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye büyük bir kare olacak şekilde yerleştirin, salçalı sosu üzerine sürün. Dilimlenmiş patlıcan, ufalanmış peynir ve domatesleri üzerine yerleştirin. 200 derecedeki fırında milföyler kızarıncaya kadar pişirin.

MALZEMELER


9 adet milföy hamuru
1 adet patlıcan
4 adet kiraz domates
50 gr. lor peyniri
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı nar ekşisi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA