1 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 adet limon kabuğu rendesi Sosu için:
1 adet limon suyu
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Toz şeker ve yumurtaları çırpın. Üzerine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilya ve unu da ekleyip tekrar çırpın. Kabartma tozunu ve limon kabuğunu ilave ederek tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına harcı boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35- 40 dakika pişirin. Pişen kekin üzerine limon suyu ve pudra şekeri karışımını gezdirin.

Terbiyeli tavuk şiş
600 gr. kuşbaşı tavuk eti
1 adet soğan
4 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kekik
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
1 çorba kaşığı sirke
Soğanı rendeleyip suyunu sıkın. Kırmızıbiberi, kekiği, sirkeyi ezilmiş sarımsakları ve soğan suyunu karıştırın. Tavuk etlerini bu karışımın içine koyup üstü kapalı bir şekilde bir saat kadar dinlendirin. Daha sonra şişlere geçirin ve az yağlı tavada çevirerek pişirin.

Acılı börek
6 adet milföy hamuru
2 adet közlenmiş kırmızı biber
1 çorba kaşığı acı pul biber
200 gr. lor peyniri
2 adet sivri biber
1 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
Hamuru oda sıcaklığına getirin. Közlenmiş kırmızı biberi ve sivri biberi ince ince kıyın. İçine acı biberi ve lor peyniri ekleyip karıştırın. Kıyılmış maydanozu, yumurta akını da ilave edin. Harcı oda sıcaklığındaki milföylerin içine paylaştırın, üçgen şeklinde kapatıp kenarlarını çatalla bastırın. Üzerine yumurtanın sarısını sürüp 200 derecedeki fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER
BİZE ULAŞIN