Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Baklava

Hamur malzemelerini yoğurun, streç filme sarıp 30 dakika bekletin. Su ve şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde 30 parça koparın. Nişastayla tabak büyüklüğünde açın. Yufkalardan beş tanesini, aralarına nişasta serperek üst üste koyun ve tepsi büyüklüğünde açın. Fırın tepsisine yerleştirip üzerine ceviz serpin. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayıp kesin. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip fırında pişirin. Üzerine soğuk şerbet gezdirin.

MALZEMELER


4 su bardağı un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı su
1 çimdik tuz.

Açmak için:
1 paket nişasta

İçi için:
Dövülmüş ceviz

Üzeri için:
5 çorba kaşığı tereyağı

Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

ETLİ GÖZLEME

Etleri doğrayıp kendi suyuyla pişirin. Üzerine kıyılmış taze soğanı, maydanozu ve tereyağını ekleyip karıştırın. Ilınınca çırpılmış yumurtayı ekleyin. Yufkaları yağlayıp üzerine iç harçtan koyup katlayın. Yağsız tavada iki yüzünü de pişirin.

MALZEMELER


10 adet yufka
3 çorba kaşığı tereyağı
1/2 demet maydanoz
2 dal taze soğan
350 gr. kuşbaşı et
1 yumurta

PİRİNÇLİ KEREVİZ

İki su bardağı suya limon suyu koyarak kaynatın. Kerevizlerin kabuklarını soyup kalınca doğrayın ve bu suda haşlayın. Sudan çıkarıp ikiye bölün ve ortalarını oyun. Çıkan kısımları küp doğrayın. Piyazlık doğranmış soğan, küp doğranmış havuç ve kereviz parçalarını kavurun. Pirinci 10 dakika haşlayıp sebzelere ekleyin. Bezelye ve tuzu katın. Kerevizlerin içine bu harcı doldurup pişirin.

MALZEMELER


4 adet kereviz
3 su bardağı su
1 adet limonun suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
2 adet havuç
1'er çay bardağı pirinç ve bezelye
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA