Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Nar ekşili fasulye

Fasulyeyi haşlayıp süzün. Taze soğanları ince ince kıyın. Domateslerin üzerine bir çizik atıp kaynayan suya batırıp çıkartın ve kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Tüm malzemeleri bir kabın içinde karıştırın. Sonra üzerine limon suyu ve zeytinyağı gezdirip karıştırın. Servis tabağına aktarın. Üzerine kıyılmış ceviz serpin, nar ekşisi gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER

2 su bardağı kuru fasulye
1 demet taze soğan
3 adet domates
2 çay bardağı ceviz içi
1 adet limon
1 adet soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
4 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı nar ekşisi

Patates çorbası


Havuç, soğan, patates ve kerevizi küp küp doğrayın. Pırasayı verev doğrayın. Eti ince uzun şeritler halinde kesin ve kaynar suya atın, yumuşayana kadar pişirin. Eti sudan alıp sıcak tutun. Haşlama suyunu süzgeçten geçirin. Doğranmış sebzeleri ekleyin. Sebzeler yumuşayınca eti tencereye alın. Tereyağını ekleyip beş dakika daha pişirin.

MALZEMELER

1 kg. patates
2 adet havuç
1'er adet soğan, kereviz ve pırasa
300 gr. nuar
2.5 lt. su
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber

Tavuklu börek


Tavuk etini uzun şeritler halinde doğrayıp iki dakika kavurun. Üzerine ince kıyılmış soğan, sivri biber, doğranmış domatesi ve tuzu ilave edin. Harlı ateşte beş dakika pişirip ocaktan alın. Oda sıcaklığında bekletilmiş milföy hamurlarının içine harcı paylaştırın. Üçgen şeklinde katlayıp kenarlarını hafifçe bastırın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

4 adet milföy hamuru
2 adet tavuk kalçası
1 adet domates
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kırmızı soğan
1 adet sivri biber
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı susam lTuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA