Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pırasalı fırın makarna

500 gr. pırasa
1 paket fırın makarna
Yeteri kadar su
6 adet sosis
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı yoğurt
1 paket krema
3 adet yumurta
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
5-6 dal maydanoz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Pırasa ve sosisi halkalar şeklinde doğrayıp tereyağının yarısıyla kavurun. Tuz ve karabiber ilave edin. Yoğurt, krema, yumurta, beyaz peynir ve kıyılmış maydanozu karıştırın. Fırın kabını kalan tereyağı ile yağlayın. Makarnayı pırasalı harçla karıştırıp fırın kabına yayın. Üzerine yoğurtlu karışımı dökün. Kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 20 dakika daha pişirin.

Çikolatalı muz
2 adet muz
100 gr. bitter çikolata
1 çay bardağı çiğ krema
1 çay bardağı Antep fıstığı
2 çorba kaşığı şeker
Muzun üzerine şeker serpin, ortadan ikiye bölüp servis tabağına koyun. Çiğ kremayı ve kıyılmış bitter çikolatayı küçük bir tavada iki dakika kadar ısıtıp sos kıvamına getirin, muzların üzerine dökün. Kıyılmış fıstıkla süsleyin.

Mercimekli tarhana çorbası
1 su bardağı yeşil mercimek
4 çorba kaşığı toz tarhana
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
3 diş sarımsak
6 su bardağı su
Mercimekleri 10 dakika kaynatıp süzün. Rendelenmiş soğanı, tereyağını ve salçayı üç dakika kadar kavurun. Üzerine altı su bardağı soğuk su ekleyip az pişirilmiş mercimekleri içine ilave edin ve 20 dakika pişirin. Tarhanayı biraz suyla açıp ezilmiş sarımsakla birlikte çorbaya ekleyin. Karıştırarak beş dakika daha pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA