Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pırasalı pirzola güveç

3 adet pırasa
700 gr. kuzu pirzola
4 adet patates
1 adet büyük boy soğan
1 adet küçük boy kereviz
1 adet domates
4 dal taze kekik
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet defne yaprağı
Tuz, karabiber
Pırasaları iki santim uzunluğunda verev doğrayın. Tuz eklenmiş suya koyup yarı yarıya yumuşayana dek haşlayıp süzün. Patatesleri elma dilimi, soğanı piyazlık, kereviz ve domatesi iri küp şeklinde doğrayın. Pırasa, pirzola ve diğer tüm sebzeleri geniş bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı, kekik, defne yaprağı, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın. Tüm malzemeyi bir güveç kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 1.5 saat pişirin.

Kremalı yulaflı kurabiye
2 çorba kaşığı krema
4 kahve fincanı yulaf ezmesi
6 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı Hindistancevizi
1 çay kaşığı tarçın
Yulaf ezmesini bir tavaya alıp kısık ateşte hafif kavurun ve ılınmaya bırakın. Ilınınca içine bal, krema, Hindistancevizi ve tarçın ilave ederek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yulaf ezmesine bulayarak servis yapın.

Frambuazlı puding
Sos için:
200 gr. dondurulmuş frambuaz
4 çorba kaşığı şeker
Puding için:
2.5 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
7 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
2 paket vanilya
Frambuazı şekerle pişirin. Yumurta sarısı, un, şeker, nişasta ve sütü bir tencereye koyun. Sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Muhallebi ve frambuazlı sos biraz soğuyunca suyla ıslatılmış cam bir kaseye bir kat puding, bir kat frambuazlı sos olacak şekilde dökün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA