Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Beşamel soslu karnabahar

1 adet karnabahar
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Kırmızıbiber, karabiber, tuz
Karnabaharı tuzlu suda haşlayıp süzün. Unu yağda kavurun. Üzerine sütü ekleyin, karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Tuzu ilave edip ocaktan alın. Kaşar peynirinin yarısını sosa ilave edin. Yağlanmış küçük fırın kaplarına karnabaharı paylaştırın. Beşamel sosu yayıp kalan peyniri serpin. Üzerine karabiber ve kırmızıbiber serpin. Fırına koyup peynir eriyene kadar pişirin.

Tahıllı ekmekçik
1 çay bardağı ayıklanmış ay çekirdeği
3 su bardağı tahıllı un
1 paket instant maya
1 çay kaşığı tuz
Un, maya, ay çekirdeği ve tuzu, yumuşak ve ele yapışan bir hamur elde edene kadar ılık su ekleyerek yoğurun. Muffin kalıplarının yarısına kadar hamurdan koyun. Üzerine ay çekirdeği serpin ve 30 dakika mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

Fındıklı cheesecake
2 paket bisküvi
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet yumurta
1 bardak toz şeker
1 paket labne peyniri
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 çay bardağı ince kıyılmış fındık
Bisküvileri robotta ezin, eritilmiş tereyağıyla karıştırın. Harcı yağlanmış kelepçeli bir kalıba, bastırarak yerleştirin. Yumurta ve toz şekeri çırpın. Üzerine unu, vanilyayı ve labne peynirini koyup çırpmaya devam edin. Harcı bisküvilerin üzerine dökün. 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Soğuyan tatlının kenarlarına su sürüp kıyılmış fındıkları serpin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA