Patatesleri halka halka doğrayın, yağlanmış tepsiye bir kat dizin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip tekrar patates dizin. Süt, tereyağı ve baharatları çırpın, suyun yarısını ekleyip karıştırın ve patateslerin üzerine dökün. Tepsinin üzerini folyo ile kaplayıp 180 derece fırında pişirin. Domates püresini ve kalan suyu bir taşım kaynatın, suyla açılmış nişastayı ekleyip bir taşım daha kaynatın. Dövülmüş sarımsağı ekleyip ocaktan alın. Dolmalık fıstığı üç dakika kavurun. Patateslerin üzerine sosu dökün, fıstığı serpiştirin.

MALZEMELER

50 gr. kaşar peyniri
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
1 su bardağı domates püresi
1 çorba kaşığı nişastası
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı dolma fıstığı
Tuz, karabiber

?MİLFÖYLÜ TAVUK BUTLARI
Tavuk butlarını tuz ve karabiber eklediğiniz suda 10 dakika haşlayın. Haşlanan butları, biraz yumuşamış olan milföylere sarın. Üzerine sarısı sürün. Az yağlanmış fırın tepsisine dizip 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

MALZEMELER

4 adet milföy hamuru
2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
3-4 tane karabiber
4 adet tavuk budu
1 adet yumurtanın sarısı

?ÇİLEKLİ FRAMBUAZLI REÇEL
Tüm malzemeyi tencereye koyup 10 dakika kadar kaynatın, tereyağı ilave edip beş dakika daha kaynatın. Limon suyunu ve tuzunu ekleyip bir taşım daha kaynatın.

MALZEMELER

1 kg. çilek
500 gr. frambuaz
1.5 kg. şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı tereyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER
BİZE ULAŞIN