Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Yağ, pekmez ve yı karıştırın. Üzerine unu ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz büyülüğünde parçalar kopartıp avuç içinde bastırın, yumurta akına ve ay çekirdeğine batırın. 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.

MALZEMELER

1 çay bardağı sıvı yağ
2.5 su bardağı un
2 çorba kaşığı pekmez
1 adet yumurta

?ÜZERİNE:
1 yumurta akı
2 çay bardağı ay çekirdeği

? BÖREĞİ TATLISI
Pudra şekeri ile suyu beş-altı dakika kaynatın. Limon suyunu da ilave edip iki dakika daha ocakta tutun. Yufkaları üçgen biçiminde kesin. İçlerine dövülmüş ceviz koyup sıkıca sarın ve su dolu bir kapta 10 dakika bekletin. Suyunu süzdürüp kızgın yağda kızartın, soğuk şerbete atın.

MALZEMELER

4 su bardağı pudra şekeri
3 bardak su
1/2 limonun suyu
4 yufka
3 su bardağı dövülmüş ceviz
3 su bardağı sıvı yağ

?TAZE SOĞANLI BÖREK
Patates, havuç ve peyniri rendeleyin. Taze soğanları çok ince doğrayın. Patates, havuç ve soğanları karıştırın. Peyniri ve baharatları ekleyip karıştırın. Bir yufkayı yayıp her tarafına sıvı yağ sürün. Yufkayı dörde bölün. Bir kenarına harçtan koyup rulo yapın ve gül şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Yumurta sürüp 200 derecede pişirin.

MALZEMELER

3 adet yufka
2 demet taze soğan
150 gr. beyaz peynir
1 adet havuç
1 adet haşlanmış patates
Tuz, karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER
BİZE ULAŞIN