Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sulu top köfte

4 KİŞİLİK
Kıyma, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak, baharatlar ve galeta ununu yoğurun ve ceviz büyüklüğünde köfteler yapın. Patatesleri de köftelerin büyüklüğünde doğrayın. Bir tencerede yağı eritin, üzerine salçayı ve suyu koyup kaynamaya bırakın. Kaynayınca içine köfte ve patatesleri aynı anda ilave edin. Yaklaşık 20 dakika orta ateşte pişirin.

MALZEMELER
400 gr. kıyma
3 çorba kaşığı galeta unu
1 adet soğan
2 diş sarımsak
3 adet patates
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
Kekik, kimyon, tuz, karabiber

Yulaflı kurabiye
6 KİŞİLİK
Un, mısır unu, tereyağı ve şekeri karıştırın. İçine sıvı yağı ve yumurtayı ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Yulafı yağsız tavada kavurun. Robottan geçirip yarısını hamurun içine ekleyin. Hamurdan yuvarlak şekiller yapın. Yumurta akına ve kalan yulafa bulayın. 180 derece fırında pişirin.

MALZEMELER
2 yumurta
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
1 su bardağı yulaf
3 çorba kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker

Kaşar peynirli patlıcan
6 KİŞİLİK
Patlıcanları ocakta veya fırın ızgarasında közleyip kabuklarını soyun. Yıkadığınız patlıcanları bir kaba aktarın. Sarımsakları tuzla ezin ve zeytinyağıyla birlikte patlıcana ekleyip karıştırın. Patlıcanlı karışımı, fırına dayanıklı bir kaba koyun. Üzerini kaplayacak şekilde rendelenmiş kaşar peynirini yayın. 180 derece fırında, üzeri kızarana dek 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp servis yapın.

MALZEMELER
3 adet patlıcan
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
50 gr. taze kaşar peyni

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA