Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pastırmalı tavuk sote

Dövülmüş sarımsak ve kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini kavurun, rendelenmiş soğanı ilave edin, beş dakika kadar karıştırarak pişirin. Doğranmış sivri biberleri de ilave edip etler iyice pişinceye kadar pişirin. İri parçalara ayrılmış pastırmayı ekleyip iki dakika kadar kavurun.

MALZEMELER

400 gr. tavuk kalça eti
1 soğan
2 diş sarımsak
100 gr. pastırma
2 çorba kaşığı tereyağı
2 sivri biber
Tuz, karabiber

?PATATES ÇİLESİ
Patatesleri haşlayın. Unu tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Suyu ilave edin ve hafif ateşte, kalın bir hamur elde edene dek pişirip soğumaya bırakın. Yumurtaları çırpıp soğuk hamura ilave edin. Patatesleri püre haline getirip hamura ilave edin. Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp ufalanmış tel şehriyelere bulayıp sıvı yağda kızartın.

MALZEMELER

5 adet patates
2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı un
1/2 su bardağı su
2 adet yumurta
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı ufalanmış tel şehriye
Tuz, karabiber

?MAYONEZLİ TAVUKLU SALATA
Tavuğu haşlayıp soğutun ve etlerini küp küp doğrayın. Salatalıkları yıkayıp kabuklarını soymadan rendeleyin. Tavuk etlerini, yoğurdu, mayonezi, dereotunu, rendelediğiniz salatalıkları ve tuzu da ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız salatayı servis tabağına alıp üzerine yağ gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER

1 adet tavuk göğsü
3 su bardağı süzme yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
1 demet dereotu
3 adet salatalık
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA