Pazıların saplarını ayırıp yapraklarını ince ince kıyın. İri doğranmış soğanı ve tavuk etini tereyağında 10 dakika kavurun. Ezilmiş sarımsakları ve doğranmış pazı saplarını da ekleyip 10 dakika daha pişirin.
Pazı yapraklarını, tuz ve abiberi ilave ederek beş dakika daha pişirip içine çiğ kremayı ekleyin.
Bir taşım kaynatıp ocaktan alın.

MALZEMELER

1/2 kg. tavuk
1 pazı
1 adet soğan
2 çorba kaşığı çiğ krema
3 diş sarımsak
3 sap taze soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber

İNCİR KIZARTMASI
İncirleri kabuklu şekilde yıkayıp kurulayın.
sarısı, un, toz şeker ve sodayı iyice karıştırın.
Oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin. Ayrı bir yerde yumurta akı ile tuzu kar haline gelene dek çırpın. Daha sonra unlu karışıma ekleyip yavaşça karıştırın. İncirleri bu karışıma batırıp çıkarın. Kızgın sıvı yağda kızartın.

MALZEMELER
10 adet taze incir
1 adet yumurta
1.5 çay bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 şişe soda
1 tutam tuz

BİBERLİ KARNIYARIK
Patlıcanları alacalı soyup üzerlerini yağlayın. Fırın tepsisine dizip 15 dakika közleyin. Fırından çıkarınca bir tencereye dizip ortalarını açın. Biberleri, sarımsağı, soğanı ve domatesi doğrayın, Şeker ve zeytinyağı ekleyerek karıştırın.
Karışımı patlıcanların içine doldurun.
Üzerine bir çay bardağı su koyup 20 dakika pişirip soğuk olarak servis yapın.

MALZEMELER
4 adet patlıcan
2 adet sarı dolmalık biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet soğan
4 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tutam şeker
1 çorba kaşığı sirke
1 adet domates
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER
BİZE ULAŞIN