6 KİŞİLİK
, yoğurt ve sıvı yağı karıştırın. Ispanağı kaynar suda üç dakika haşlayıp suyunu sıkın, maydanozla birlikte robotta kıyın, yumurtalı karışıma ekleyin. Un, kabartma tozu, karbonatı koyup gerekirse biraz daha un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp elinizle açın ve içine iri kesilmiş köy peynirinden koyup kapatın. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.

MALZEMELER
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
10 adet ıspanak yaprağı
1/4 maydanoz
2.5 su bardağı un
50 gr. tuzsuz köy peyniri

6 KİŞİLİK
Krepli kavurma
Eti, rengi dönünceye kadar kızartın. Üzerine iri doğranmış soğanları, tarçını ve baharatları ekleyin. Üzerini geçecek kadar sıcak su koyup yaklaşık iki saat boyunca pişirin. Krep için gerekli malzemeleri de çırpıp yağsız tavada pişirin. Kreplerin üzerine didilmiş etleri koyun, minik domateslerle süsleyin.

MALZEMELER
1.5 kilo incik
3 adet soğan
1 adet kabuk tarçın
1 çorba kaşığı tane karabiber
Tuz, kekik, kırmızıbiber
1 çorba kaşığı tereyağı

6 KİŞİLİK
Patlıcan mücveri
Közlenmiş patlıcanları ezin. İçine rendelenmiş soğanı ve sarımsağı ekleyip karıştırın. Ekmek içlerini ufalayın ve baharatlarla birlikte ilave edin. Yumurta, haşlanıp ezilmiş patates ve kıyılmış dereotunu da katıp yoğurun. Köfteler yapıp önce yumurtaya, sonra da galeta ununa bulayıp buzdolabında beklettikten sonra kızgın yağda kızartın.

MALZEMELER
4 adet közlenmiş patlıcan
1 adet soğan
1 adet yumurta
1/2 demet dereotu
3 dilim ekmek içi
3 diş sarımsak
1 patates
1 yumurta
1 su bardağı galeta unu
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER
BİZE ULAŞIN