Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Bloggerlar’ın köşe kapmaca yarışı

Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul, geçtiğimiz Ekim ayında Ankara'daki bombalama nedeni ile iptal edilmişti.
Bu sezon hava tam da günlük güneşlik, defile alanı Zorlu Center olunca, haftamız keyfe dönüşecek ümidi ile heyecanlandık!
Ne de olsa moda demek, parti demek; eğlencesi yüksek doz olur elbette diyorduk. Birbirinden iddialı genç tasarımcılar, ilk defa defile yapacak isimlerin heyecanı vs; şehrin sosyalleşme durumu hızlanacaktı. Mekanlar dolup taşacaktı ama olmadı; yine bir bombalama ve etkinliklerin ertelenmesi kararları derken, bir da hava koşulları kötüleşti, yağmur yağıp buz kesti. Ee haliyle ruh halimiz ve bünyemizde de şok etkisi yarattı... Ama defileler bu sefer iptal edilmedi, after partileri olmadan takvime uygun bir şekilde gerçekleştirilme kararı alındı.

SERTTAŞ SÜRPRİZİ
Ben de modasal mevzulara magazinel tarafından bakmak için bir günümü bu moda zirvesine ayırdım. Kurallara uydum ve gardırobumun en gözde parçalarını üstüme geçirip gözüme defile alanının ışıklarından koruyacak kırmızı halı gözlüğümü takıp en ön sıradaki yerimi aldım... Neyse ki bu sefer ortam sakindi; itişme kakışma yaşanmadı!
İşte o defilelerden öne çıkanlar:
Tasarımcı Bora Aksu'nun defilesini izleyenler arasında en ön sırada Bülent Serttaş vardı. Birçok moda blogger'ı Bülent Abi ile fotoğraf çektirip sosyal medya hesaplarında paylaştı. Serttaş; o günün en çok konuşulanı oldu. Keşke şovun bir parçası olsaydı, hoş olmaz mıydı?
Moda haftasına gelen ünlüleri fotoğraflayan muhabir arkadaşlarımla konuştum; ünlü katılımının az olduğunu söylediler. Benim de gözüm yanılmamış! Moda haftalarının müdavimi olan ancak bu sezon izleyici olarak katılmayan birkaç ünlü isme neden gelmediklerini sordum.
Ülke gündemi bu kadar karışıkken gezip tozuyor imajı çizmek istemediklerini söylediler.
Birçok tasarımcı defilesinin sonunda barış ve sevgi içerikli tişörtler giyip 'Teröre, şiddete hayır' pankartları açtılar. Defilelerin bu anları sosyal medya hesaplarında bol bol paylaşıldı.
Önceki yıllardaki defilelerde Ece Sükan, Eda Taşpınar ve Buse Terim gibi stil uzmanları yer alırken, onlara bu yılki defilelerde denk gelmedim.
Ayrıca 'Bu neyin kafası' diyeceğim katılımcılardan da eser yoktu... Ünlü isimlerin ön sıralardaki köşe kapmaca rolünü bu sezon bloggerlar yaşadı.
Unutmadan her blogger'ın kendine ait bir de özel fotoğrafçısı vardı; defilelerin her anını, her hareketini ve tüm detayları fotoğraflıyorlardı.
Ee ne de olsa onlar da kendi sosyal medya hesaplarının kralı ve kraliçesi olmuş durumdalar.
Raşit Bağzıbağlı, uzun zamandır yapmadığı atılımı bu sezon yaptı. Hem tasarımları, hem de podyuma uzun yıllar sonra Demet Kutluay'ı çıkartması ters köşe oldu. Hem magazine büyük puntolarla ismini yazdırdı, hem de çizgisi ile genç yaşına rağmen iddialı bir şova imza attı.
Deniz Berdan yaşadığı talihsiz kazadan sonra sağlığına kavuşmuş, yine dimdik ayaktaydı.
Sıra dışı çizgisi, kızı Begüm Berdan ile yaptığı iş birliği ile dinamik ve genç bir koleksiyona imza atmıştı.
Deniz; enerjisiyle, seçtiği müziklerle, modellere uyguladığı makyajla ve koreografisiyle diğer isimlerden hep bir adım önde. Deniz'in detaycı tarafını seviyorum! Kızı Begüm'ün Londra sokak modasının sağlam bir takipçisi olmasından kaynaklanıyor olsa gerek; tasarımları bana Shoreditch ve Camden sokak stilini hatırlattı.
Defile alanı Zorlu Center olunca, ünlü isimler en çok Morini'de soluklandı. Ayrıca Cantinery'de de masa bulmak neredeyse imkansızdı. Cantinery'nin personeli yeni olduğundan olsa gerek, şehrin tanıdık simalarına karşı çok hassas değillerdi; bu sefer sınıfta kaldılar.
Şimdi gözler bugünkü Derya Açıkgöz ve Raisa&Vanessa defilesinde. Derya Açıkgöz'ün tasarımlarında yola çıktığı kafayı ben çok sevdim. İşte Derya'nın ağzından koleksiyonuyla ilgili söyledikleri: "Hayat ayna gibi. Kendimizi beğendirmek için önce kendimizi sevmemiz gerekiyor. Her geçen gün yoğunlaşan kadının metropol yaşamında gündüzden geceye akabilen, her ortama farklı bir tat veren, doğaya duyarlı bir koleksiyon için yola çıktım." Mirror adlı koleksiyonda günümüz kadınının derdine çözüm yaratmış Derya. Her kadın günü geceye bağlıyor; eve gidip üstünü değiştirmeye zaman bile bulamıyor. Derya'nın tasarımlarındaki duruş; metropol kadınını rahatlatacak.
Bakalım bugünkü defileye Açıkgöz Ailesi'nin kızları katılacak mı? İlk heyecanında yolun açık olsun Derya!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA