Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Cep telefonu kamerasından izleniyor muyuz?

Son günlerin en popüler mevzularının tozunu attırmaya ne dersiniz? İşte gündemin en gıcır maddeleri:
Ünlü isimlerin elinden düşürmediği 'Kokoloji 3', son günlerin en popüler kitabı. Bu yaz tek başına şezlonga uzanıp kitap okumak out. Onun yerine bir arkadaşınızı karşınıza alıp başlıyorsunuz 'Bil bakalım sen kimsin?' oyununu oynamaya... İlk iki kitaptaki oyunları oynamadıysanız, tüm seriyi alın derim. Kitaptaki sorulara verdiğiniz yanıtların, hayatınızla ilgili verdiği sinyalleri görünce şaşıracaksınız. Aşk, seks, iş, aile ve ilişkilerle ilgili tam 45 oyun var kitapta. Oynaması çok zevkli; bu yaz sahiller bu kitap sayesinde oyun alanına dönüşecek ve etrafınızdaki insanlarla birçok ortak noktanızı keşfedeceksiniz.
Biz bitti demeden biten Euro 2016'dan bize kalan genç futbolcu Emre Mor oldu. Başarılı performansıyla sahadaki abilerini bile şaşkına çeviren Emre, futboldan anlamayanların bile merak ettiği bir süper kahramana dönüştü. Müthiş sürati ile takımın Ferrari'si olan Emre için, Türkiye'nin Euro 2016'daki tek yıldızı diyebiliriz. Instagram'da Emre'yi takip edenlerin sayısı da bir anda yüzbinlerce kişi arttı. 19 yaşındaki Emre, yakaladığı bu popülarite ile futbolun Justin Bieber'ı olup bir magazin ünlüsü mü olacak göreceğiz. Buyrun kızlar, uğruna ayılıp bayılacağınız bir genç daha...
Instagram ve Facebook gibi sosyal medya uygulamalarının sahibi Mark Zuckerberg, tam bir dijital dahi. Zuckerberg, geçtiğimiz günlerde Facebook'ta bir fotoğraf paylaşıyor. Akıllı bıdık bir takipçisi de fotoğrafta bir detay yakalıyor. Fotoğrafta Zuckerberg'in kullandığı Macbook'un kamera ve mikrofon kısmını bantlayıp kapattığı görülüyor. Zuckerberg'in bu hareketi, mobil cihazlar ve laptopların ön kamerasından izlenme ve dinlenme tehlikesini yeniden akıllara getirdi. Buna paranoyaklık mı demeli bilmem ama şimdi herkes 'Elimizdeki akıllı telefonların kamerasından izleniyor olabilir miyiz? Veya konuştuklarımız dinleniyor olabilir mi?' diye düşünüyor. Şimdi biz neyleyelim sevgili okurum...
Filmler, diziler ve reklamlarda, erkek vücudu bir arzu nesnesi olarak pazarlanmaya devam ediliyor. Baklavalar, pazılar, ince beller... Hal böyle olunca kadın egemenliğindeki mükemmel vücut algısı, artık erkekler için de bir zorunluluk haline geldi. Mahallenin bakkal amcası bile pilates salonuna kaydoldu. Yalan değil, bizim Nişantaşı'nda durumlar böyle... Tabii beklentiler de sınırı aştı. 40 yıldır siyahlar içinde gördüğümüz Cem Yılmaz'ın, kızgın kumlardan serin sulara atlarken çekilmiş fotoğraflarını görünce başladık Cem'e taş atmaya. 'Kırkpınar güreşçilerine benziyorsun' gibi yorumların ardından Cem, Instagram'da paylaştığı fotoğrafla medyayı tiye aldı. Burada olay Cem ve göbeği değil; olay bizim ünlü isimleri mükemmel görünmeye zorlamamız... Bir durun yahu! Hepimiz rakamlarla kafayı kırdık, her şeyi hesaplayıp sayar olduk! Kaç adım yürüdüm, kaç kalori aldım, kaç saat spor yaptım, kaç kilo verdim?.. Bir durun sakin olun!

?HADİSE VE PLAJI HAKKINDAKİ GERÇEK
Geçtiğimiz günlerde Hadise ile telefonda konuştuk. Bodrum'da açtığı La Plaj'a hayırlı olsun demek için aradım. Sohbet sırasında Hadise, konunun bilinmeyen bir boyutunu anlattı. Çıkan haberlerin aksine plaj işinin içinde olmadığını söyledi. Plajın kontrolü, ablası Hülya Açıkgöz'deymiş. Hadise, bugünlerde konserleri için koşuşturuyormuş ve bayramda birçok yerde sahneye çıkacakmış. Bayramda Hadise'nin plajda olacağını düşünen gazeteci arkadaşların bilgisi olsun diye söylüyorum. Hadise devam ediyor: "Kardeşlerimin işlerine her zaman destek veriyorum. Üçünün de kendi başlarına yarattıkları işleri var. Ben de yeni albümümle uğraşıyorum. Ben işletmeci değilim ki, her gün orada vakit geçiremem..." Sanırım artık plaj rekabeti haberlerinden Hadise'yi çıkarmak gerekecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA