Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Kim’den sonra mücevheri olan sigortacıya koşuyor

Paris'te kaldığı rezidansta beş kişi tarafından soyulan Kim Kardashian'ın haberini okuduğumda içimden sinsice 'Düzmece bunlar düzmece' dedim. Ne de olsa Kardashianlar her sene moda haftalarına damga vurmaya bayılıyor. Farkettiyseniz, bu sene Kim'in reytingi düşüktü.
Giyiniyor kuşanıyor, soyunuyor, dekolte veriyor ama nafile; bir adım öteye geçemiyordu. Bugüne kadar onların iyi birer pazarlama harikası olduğunu düşünmüşümdür. Tüm dünyayı konuşturmayı başarabilen ailenin cin fikirlerine de hastayım. Tıpkı bu soygun senaryosu gibi. Kimse bana 'Yazık be Mert, yuh sana; bu kadarı da düzmece olamaz' demesin. Bal gibi de senaryo bu yaşananlar. Aile zaten reality show yaparak bugünlere geldi, haksız mıyım? Şimdi onlar için yazılan senaryolar gazete manşetlerine taşınıyor; birkaç bölüm sonra da televizyonda izleriz zaten. Ah bizim saftirik Fransızlar, anlamamışlardır olanı biteni...

ŞİMDİ NE OLACAK?
Diyelim ki gerçekten 11.2 milyon dolarlık mücevherler çalındı, nasıl olsa ederleri sigorta firması tarafından Kim'e ödenecektir.
Akıllı kadın, poposunu sigortalatmayı akıl ettiyse milyonluk mücevherlerini de elbetteki akıl etmiştir. Paris'teki Hotel Pourtales'de yaşanan bu olaydan sonra otel iç güvenlik hizmetleri sıkılaştırıcak ve otel odasında kullanmayı unuttuğumuz kasaları kullanmaya başlayacağız. Kabul edin, birçoğumuz pasaportumuzu bile ulu orta bırakıyoruz kaldığımız otel odalarında.
Kim'in 4.5 milyon dolar değerindeki 20 karatlık Lorraine Schwartz marka yüzüğü çok merak ediliyor, sürekli fotoğraflanıyordu. Marka sağlam reklam yaptı.
Diyorum ya, bu iş danışıklı dövüştür ve Kim de mücevher markasını böylelikle merak edilen popüler bir marka haline getirmiştir.
Ne yalan söyleyeyim, bizim sosyetikler şimdiden ünlü mücevher markasının peşine düşmüş.
Mücevherlerin sigortalanma mevzusu da gündemimize düştü. Hatta birkaç cemiyet kadınını arayıp "Sigortalı mı sizin ganimetler?" diye sordum, "Sigortacılarla görüşmeye başladık" cevabını aldım.
Bu arada mücevherlerini sigortalatmak isteyenler şu detaylara dikkat etsin: Mücevherlerinizin; sigorta şirketlerinin belirlediği ölçü ve kiloda olması lazım. Mutlaka fotoğraflanmış ve kasa içine muhafaza ediliyor olması gerekiyor. Sertifikasız ganimetler sigortalanmıyor canlarım.
Ayrıca küçük altın ve külçe altın da kapsam dışı, bunu da bir kenara not edin. Olur da yüzüğünüzü açıkta bıraktınız; sigorta şirketinden en fazla yüzde 10'unu geri alabilirsiniz. Benden söylemesi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA