Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Herkes birbirine telefon şakası yapıyor

Bu aralar gündemimde neler var? Buyrun notlarıma...
Sosyeteyi karıştıran bir şakalaşmadan bahsedeceğim size. Bu bir akıllı telefon uygulaması, adı Jokephone. Şu sıralar herkesin dilinde bu uygulama. Rehberinizden bir arkadaşınızı seçip farklı kategorilerde bir şaka belirliyorsunuz. Sonra da o kişiye telefon şakası yapıyorsunuz. Çeşit çeşit şakalar, kahkaha dolu şoklar... Bu aralar birileri sizi sahte numaradan ararsa şaşırmayın. Şakanın sonunda, verdiğiniz tepkileri gösteren bir ses kaydı da gönderiliyor.
'Ben de Youtube'da olmalı mıyım?' diye bocalama yaşadığım şu günlerde, duydum ki Youtube'a elveda dememize az kalmış. Instagram'a, bir saat uzunluğunda video koyabilme özelliği geliyormuş. Görüntülü içerik üreten fenomenler, bu sayede Instagram'dan kopmayacak, hatta daha sıkı bağlanacak.

YENGEÇ BURGER ATAĞI
Yazlık bölgelerde en çok dikkatimi çeken; ıstakoz ve yengeç burgerlerin, dana etinden yapılan bildiğimiz burgerlerin önüne geçtiği... Hangi mönüye göz atsam sipariş edesim geliyor. Bu yaz restoranlarda deniz ürünleri atağı var.
Yeme içme trendlerinde bu aralar en çok dikkat çeken, Peru mutfağı. İstanbul'daki birçok mekanın mönüsüne Peru yemekleri ekleniyor. Son keşfim ise Swissotel'deki 16 Roof'un, Peru'dan gelen şefiyle yenilenen mönüsü oldu. 16'ncı kattaki restoran, son zamanlarda çok konuşuluyor.
Sonunda Nişantaşı'ndaki evimden, Etiler-Bebek arasına taşındım. Evimin hemen yanındaki Backyard, şu sıralar favorim olmuş durumda. Haftaiçi akşam saatlerinde mekanın içindeki Backbar'da farklı geceler organize ediliyor. Yeşillikler içindeki mekanda keyifler gıcır...
Geçtiğimiz günlerde evimdeki tadilattan dolayı şehir otellerinde konaklamam gerekti. Ayaküstü lafladığım otel yöneticileri, Avrupalı turist sayısının giderek arttığını söyledi. Ne mutlu; turizmimiz her geçen gün daha da güçleniyor.
Bayrama az kaldı, tatil programları yapıldı. Her yıl olduğu gibi yine 'Bodrum mu, Çeşme mi?' muhabbetleri yapılıyor. Peki ben ne yapacağım? Önümüzdeki hafta önce D-Maris'e, oradan da Bodrum'a gideceğim. Bakalım bayram curcunasında neler yaşayacağım... Takipte kalın.

AYLIK 15 BİN TL'YE MODA DANIŞMANI
Giyinmek, takıp takıştırmak bir marifet. Hele bir de sosyetik takılmak ve çantanla, elbisenle dikkat çekmek istiyorsan, hemen bir alışveriş danışmanı tutman gerekiyor. İstanbul, Ankara ve Bursa gibi büyük şehirlerde yaşayan zengin hanımefendiler, bu konuda çok bonkör. Duyduğum kadarıyla; 15 bin lira verip kendilerine giyim kuşam danışmanı tutuyorlarmış. Bu danışmanlar; nereden alışveriş yapılır, nerede gezilir, hangi mekanlara gidilir gibi konularda da hizmet veriyormuş. Bu iş için ayda 15 bin lira ödemek epey fazla olsa da, iddialı olmak için buna değer diyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA