Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Kürke özde değıl sözde karşılar!

Eski mahalleme yani Nişantaşı'na dönüp de sokaklarda birkaç tur atınca, dikkatimi çeken detay beni oldukça düşündürdü. Abdi İpekçi Caddesi üzerinde hem boy boy kürk satıcılarının ilanları, hem de mağazaları var... Televizyonda kürk meselesiyle ilgili birbirini linç eden ünlü isimlerin çoğu bu semtte takılıyor, peki neden tepkilerini buralarda göstermiyorlar? Ünlü isimlerin, bazı mevzuları gerçekten dikkat çekmek için ortaya attıklarını düşünüyorum, yani 'gündem olsun işte' kafası yaşıyorlar. Yoksa gidin şu mağazaları görün; çoğunun müşterisi hayran olduğunuz o ünlü isimler. Ben değil, bunu mağaza yetkilileri söylüyor.

Google asistanınız var mı?
Artık her evde bir yapay zeka olacak. Özellikle Google Asistan ismini de sıkça duyacaksınız, hazır mısınız? Kişisel Google'ınız, gelen tüm sorulara ve komutlara cevap verecek. Bu yapay zekayı özellikle evlerimizde kullanacağız ve tüm işlerimizi ona yaptıracağız. Siri kadar popüler olur mu bilinmez ancak eviniz teknolojik bir altyapıya sahipse birçok işinizi o yapacak. İleride gelecek nokta beni korkutuyor; hiçbir şey için çaba sarf etmeyeceğiz, evdeki en büyük yardımcınız bu yapay zekalar olacak. Yani iyice hareketsiz kalacağız.

Gerçeği kasada sahtesi üstünde!
Sosyetik bir arkadaşım anlattı. Ne zaman eşi ona pahalı mücevherler alsa kasaya kaldırıyor, bir benzerini Kapalıçarşı'da yaptırıp onunla davetlere katılıyormuş. Orijinal olan hiçbir zaman gün yüzü görmüyormuş. Nedeni ise çalınma korkusuymuş, o yüzden gerçek olan gerdanlığı, küpesi ve diğer aksesuvarları kimse göremiyormuş. Bir yaşıma daha girdim doğrusu. Eğer replikasıyla ortada gezeceksem ne gerek var o kadar para vermeye? Şaşırtıcı doğrusu.

Kadınların gözdesi peynir kremi
Geçen akşam meraklı bir kadın grubuyla yemekteydim, hepsinin de ellerinde poşetler vardı. En çok dikkatimi çeken Kore işi kozmetik ürünler alan arkadaşım oldu. Koreli kadınlar, dış görünüşe en çok önem verenlerin başında geliyormuş. Günde 20'ye yakın ürün kullanıyorlarmış. Vücutlarının her noktasının ayrı bir bakım ürünü varmış. Eh bizim kadınlarımız da eksik kalmaz tabii. Şu sıralar çok revaçta olan peynir kremini yüzünüze sürer misiniz bilemem ama nemlendirici ve canlandırıcı özelliği çok iyiymiş.

Instagram için sanatsever olmak!
Maçka Küçükçiftlik Park'ta ziyaretçilerine kapısını açan Mamut Art Project, 50 sanatçının 600'e yakın eserini sanatseverlerle buluşturuyor. Ben de oraya gitmek istediğimde bir arkadaşım "Otur oturduğun yerde, Instagram için sanatsever olmak için gitme oraya" dedi. Çok haklı, böyle bir kesim var. Belki benim bile bilinçaltımda orada olma amacım sosyal medyama içerik çıkarmak olabilir. Koleksiyoner miyim? Hayır! O zaman sanatın bir amacı da dijital dünyamıza malzeme çıkarmak olduğunu kabul edelim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA