Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Bu havalimanı bildiklerinizin çok ötesinde

Yine yeniden İstanbul Havalimanı deneyimimle karşınızdayım.
Bu sefer Amerika kıtasına uçmak için havalimanındaydım. İşte izlenimlerim...
¦ Saat sabaha karşı 04.30... Havalimanı girişinde karşıma çıkan gençler zehir gibi; leb demeden leblebiyi anlıyor ve aradığım noktaya beni hızla yönlendiriyorlar. Yani danışma noktası aramama gerek kalmıyor.
¦ Alıştığımız TAV Passport burada yok, onun yerine IGAPass var. Öncelikler sunan bu karta nasıl sahip olunur, henüz bilmiyorum. Ancak buggy hizmeti almak için bu kart alınmalı.
Havalimanında bir noktadan diğerine ulaşmak için dakikalar harcıyorsunuz. Düşünün; ben keşif yürüyüşümde neredeyse 10 bin adımı tamamlayacaktım.
Bir tanıdığım, kapıya yetişme telaşında uçağını kaçırmış. Aman dikkat; anons da yapılmıyor, her şey sizin kontrolünüzde. Kendinizi alışverişe de fazla kaptırmayın.
¦ Business Class yolcuların lounge'u ile, Elit ve Elit Plus kart sahibi yolcuların lounge'u ayrı... Business Class'ınkinin içinde İstanbul Modern Sanat Müzesi koleksiyonundan seçkilerin bulunduğu bir bölüm var. Havalimanı girişinde de tüm yolcuların görebileceği bir sanat alanı mevcut. Ben uçmadan önce sanatçı Seçkin Pirim'in eserleri vardı. Bu bölüm sürekli olarak yenilenecekmiş.
¦ Business Lounge'da kahvaltı saatinde servis edilen peynir çeşitlerinin sayısının artmasından bile bu havalimanında nelerle karşılaşabileceğinizi tahmin ediyorsunuz. Bildiğiniz her şeyin birkaç adım ötesinde bir yer burası. Daha lezzetli, daha konforlu, daha çok seçeneği olan bir havalimanı.
¦ Genel yüzölçümü, restoran sayısı ve freeshop mağazalar o kadar fazla ki; kendimi bir ara Dubai Mall'da hissettim.
LCWaikiki'den Hermes'e kadar, herkese hitap eden markalar var.
¦ Sosyal medya fenomenleri için de sağlam içerik var burada. Fotoğraf çekmelik detaylarla dolu her yer. Zaten etrafta sürekli bir şeyleri fotoğraflayan insanlara denk geliyorsunuz.
¦ Uçağımızı beklerken en çok ihtiyacımız olan şey, telefon ve bilgisayarı şarj edebileceğimiz noktalar. Bekleme salonunda koltukların yanı başında prizler var, rahatça takılabilirsiniz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA