Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Menüler akıllı telefonlarda servis setleri özel plastik kutularda

Geçtiğimiz pazartesi mekanlar yeni normal uygulaması ile müşterilerine kapılarını açtı. Peki neler oldu? Benim için bir partiye, bir düğüne gitmek gibiydi. Gardırobumun en havalı parçalarını üstüme geçirip Bebek Otel'in terasına gittim. Otele adım attığınız an mekan görevlileri sizi maske ve siperlikleri ile karşılıyor. Daha sonra son 15 gün içerisinde seyahat edip etmediğiniz, yurt dışından gelen biriyle görüşüp görüşmediğiniz gibi soruları olan bir formu dolduruyorsunuz. Ateşiniz ölçülüyor, ardından bir karede fotoğrafınızı çekiyorlar. İkişer kişi olarak otele giriş yapabiliyorsunuz, dip dibe kalabalık girmek yasak. Daha sonra sosyal mesafe kurallarına uygun yerleştirilmiş masanıza geçiyorsunuz. O gün İstanbul'un tanınan isimleri de oradaydı. Özellikle cemiyet kadınlarımız bu konuda en cesaretliler. Bayram havası tadında bir kavuşma anı yaşandı mekanın terasında. Adeta davete gider gibi çok şıktı herkes. Menüler QR kodu okutularak akıllı telefonunuzda görüntüleniyor. Dezenfektanınız da başköşede duruyor. Servis setiniz kişiye özel dezenfekte edilmiş plastik kutularda geliyor ve tek kullanımlık bardaklarda içeceğiniz servis ediliyor.

SAMYELİ DE VARDI
O gün Bebek ahalisi sokaktaydı, mekanlar da bugünleri bekleyen gezginler tarafından dolmuştu. En çok merak edilen ise Lucca'nın ne zaman açılacağı. O kadar çok söylenti vardı ki... Kimisi "Bu yaz açılmaz" derken, kimisi de "Temmuz ayını bulur" diyor. Saat 22.00'ye kadar hizmet veren mekanların bir diğer popüler olanı da Emirgan LaBoom. Burada da benzer denetlemelerden geçtikten sonra mekanın müdavimi Defne Samyeli ve kızı Deren Talu ile lakırdadım biraz. Kendisi eğlence saatinin erkene çekilmesiyle gündüz yaz konserleri yapmayı düşünüyor.

Evlerde after party kafası

Mekanlar 22.00'de kapandıktan sonra ne yapacağız? Evlerde takılacağız. After kafası yaşamak isteyen, güvendiği bir arkadaş grubu ile eve geçecek. İşte bu süreçte evin lokasyonu, konforu, genişliği ve manzarası çok önemli hale geliyor. Eğer durumlar uzun süre böyle kalacaksa ben de bahçeli ya da teraslı bir eve geçeceğim.

Karantina aşkları nikah masasında bitecek
Daha önceki yazımda 'Karantinada yaşanan karantinada kalır' demiştim, yanılmışım. Karantina sendromunun etkisiymiş meğer. Çok da iddialı konuşmamak lazımmış. Etrafımdaki popüler dünya insanlarının karantina sürecindeki dijital flörtlerinden bahsetmiştim sizlere, onlardan biri de bendim. Yeni normale geçiş sürecinde kendimizi sokağa attığımızı ve o dönemin aşklarının yalan olduğunu yazmıştım. 'Aman unuturum, ne var ki' diyorduk. Yanılmışım... Evden çıkıp özgürleşsek de, eski düzenimize dönsek de, bu süreçte kurulan ilişkilerin gerçek bir samimiyeti, zor günleri beraber atlatma kafası varmış. 'Bitti' denilen aşklar şu günlerde mekanların açılmasıyla beraber tatlı buluşmalarla daha da canlanıyor, boyut atlıyor. Telefonun ekranında en paspal halde gördüğün flörtünü en havalı restoranda şıkır şıkır görüyorsun, daha da yükseliyor, daha derin sohbet ediyorsun. Benim ilişkim ne olur bilinmez. Çok bilinmeyenli bir denklem, o yüzden çok da detay veremiyorum ama çevremdeki bazı karantina aşklarının nikah masasında sonuçlanacağına eminim. Hatta bu kişilerin arasında ünlü isimler de var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA