Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Plaj partilerinde artık masa masa gezmek yasak!

Yeni normalleşme sonrası sizi yazlık bölgelerden bilgilendirmeye devam ediyorum... İşte notlarım:
■ Çeşme plajları önümüzdeki hafta açılıyor. Şu an içinde hizmet veren sayılı plaj var, bunların en popüler olanlarından biri de Yuzu Beach. Ayayorgi bölgesinin en cool olanı. Mimarisi de Pınar Hacıraifoğlu'na ait. Bir diğer popüler plaj Momo Beach de bu hafta sonu açılıyor. Before Sunset de önümüzdeki hafta başı hizmet vermeye başlayacak. Before'un değişen yeni halini bizzat yerinde gördüm. Bungalovlarda konaklayıp plajında takılmak iyi bir alternatif. Alaçatı sokaklarındaki kalabalığa karışmadan hem konaklayıp, hem de keyif yapabilirsiniz.
■ Peki plajlarda alınan önlemler neler? Öncelikle mekanın kapısında ateşiniz ölçülüyor. Gerçi bu ateş ölçümü de risk teşkil ediyor. Klimalı serin aracınızdan inince ateşiniz 33'lerde görünüyor, ben bizzat tecrübe ettim bunu. Her gün sonu müşteri çıktıktan sonra sterilizasyon yapılıyor. Tek kullanımlık şezlong kılıfları ve kapalı pakette sterilize edilmiş havlular veriliyor. Ayaklı dezenfektan üniteleri mutlaka mevcut. Personelde maske ve siperlik var. Şezlonglar ve yemek masaları arasındaki aralıklar da sosyal mesafe kurallarına uygun olarak ayarlanmış. Peki bu insanlar nasıl partileyecek? Müziğin sesi yükseldiğinde ve kokteyller yudumlandığında ne olacak? Barda durmak çoğu mekanda yasak. Mekana beraber geldiğiniz arkadaş grubu ile sosyalleşeceksiniz. Masa masa gezmek yasak. Unutmadan birçok mekan personeline korona testi yaptırıyor, izin günlerinde yabancılarla görüş melerine izin vermiyor.

Bodrum'dan Çeşme'ye özel helikopter
Bodrum-Çeşme arası alternatif bir seyahat yöntemi var; özel helikopter. Ancak 3 bin 700 Euro'luk bir bütçe ayırmak ister misiniz bilemiyorum. Sosyetik kesim için ideal görünen bu yöntem sizi birkaç dakika içerisinde bir diğer popüler tatil bölgesine taşıyor. Ya da siz şimdilik bunun hayalini kurun, en iyisi karayoluyla üç saatte Bodrum'dan Çeşme'ye geçin. Ben de öyle yaptım. Yolculuk sırasında ise dikkatimi şu çekti; ihtiyaç molasında benzinlikte durunca kadınların maske takma ve kurallara uyma oranının erkeklerden fazla olduğunu gördüm. Erkeklerde bir özgüven var, 'Bana bir şey olmaz ya' vs... İlginç bir rahatlık söz konusu. Ee bu da haliyle erkek vakaların sayısının artmasına sebep olacak.

Denizlerde
tragonya balığı tehlikesi
Ege denizlerinde yaşayan bir balık türü olan tragonya, yakın bir arkadaşımızın ayağını ısırdı. Hemen Google'ladım, aman aman evlerden uzak. Yaz aylarında sığ sulara gelen bu zehirli türe dikkat edin. Başınıza korona sonrası bir de böyle bir vaka gelmesin.

Düğün arabasında 'Elveda Facetime' yazısı
■ Geçtiğimiz günlerde Çeşme'de evlenen bir çiftin düğün araçlarında eğlenceli bir yazı gördüm. Çift, bu aşamaya gelene kadar yaşadıklarından ve koronadan öyle yaka silkmiş ki tepkilerini düğün araçlarının arkasına yazdırdıkları 'Elveda Facetime' yazısıyla vermişler. Çünkü ikili, karantina dönemi yüzünden aylardır görüşememiş, düğünlerini ertelemiş, nikahlarını kıyamamışlar. Yasakların kalkması ile beraber derin bir oh çekmişler! Çifte mutluluklar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA