Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Mekanlar sessiz kalmalı mı?

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'un popüler bir mekanı, çalışanlarının korona testlerinin pozitif çıktığını, o yüzden tüm mekanı kapatıp dezenfekte edeceklerini ve çalışanlarının testleri tamamlanana kadar açmayacağını duyurdu. Bunun üzerine başka mekanların çalışanlarının da pozitif olduğunu ama iş kaybı yaşamamak ve kan kaybetmemek için bunu gizli tuttuğunu öğrendim. Hatta bir benzer durum bazı estetik kliniklerinde de yaşanmış. Klinikte çalışan estetisyenler pozitif çıkmış ve hiçbir hastaya haber verilmemiş. Siz olsanız ne yapardınız? Sessiz kalmayı mı tercih ederdiniz yoksa açık yüreklilikle tüm müşterilerinizi arar mıydınız?

Covid'li eşinizden şüphelenir misiniz?

Bu soruyu şu sıralar kızlar birbirine soruyor. "Kocam pozitif çıksa, gün içerisinde ne işler yaptığını biliyorsam ve sürekli vakit geçirdiğim adam hastalanıyor da bana bir şey olmuyorsa tabii ki şüphelenirim" diyenler var. Bizim yemek masasındaki kızlar da ikiye bölündü, "Şüphede de, kıskançlıkta da bu noktaya gelmek istemem" diyenler de var. Ben de çok kıskanç bir karakterim; muhtemelen eşim, sevgilim olsa 'Acaba benim dışımda başka biriyle mi yakınlaştı, o kişi kim?' diye düşünürdüm. Peki ya siz?

Kurallara uymayı öğrenmişiz
Bebeköy'ün yenisi Momo, yazın Çeşme hareketliliğini İstanbul'a taşımayı başardı. Birkaç haftadır düzenledikleri pazar partileri geçtiğimiz hafta zirve yaptı. 3-8 sekiz saatleri arasında düzenlenen partide şunu fark ettim: Sosyal mesafe kurallarına uymayı öğrenmişiz, kimse kendi masasından bir başka masaya gitmedi, oturduğu yerden ritim tutarak müziğe eşlik etti. Coşkulu, abartı haller yoktu. Tuvalete maske ile gidildi. O an "Bravo bize, sağlığımızı önemsemek konusunda kısa sürede kendimizi eğitmişiz" dedim. Bu pazar değişiklik arayan mekana uğrayabilir ama önceden mutlaka rezervasyonunuzu yaptırın.

Instagram canlı yayınları geri dönüyor

Vaka sayılarının artmasıyla beraber, havalar da soğuyunca haliyle evlere kapandık. Hiçbir yasak gelmese de kontrollü bir yaşama geçtik çoğumuz. Ve karantinanın en başındaki gibi Instagram yayınları yapmaya başladık. Akşam saat 9'dan sonra şöyle bir gezinin Instagram'da, göreceksiniz ki canlı yayın sayısı hayli artmış. Herkesin konuşacak çokça da konusu birikmiş. Ne yalan söyleyeyim ben de bu canlı yayın işini sevdim, arada bana da göz atarsanız sevinirim.

Çocuk kamerası kayıtları ele verdi
Momo'daki parti esnasında sosyetik bir kız arkadaşım anlattı. Yeni çocuk sahibi olmuş tanınmış bir çiftin boşanmasına sebep olan aldatma olayı, çocuk kontrol kamerası sayesinde ifşa olmuş. Yakın arkadaşı ile aldatıldığını öğrenen genç anne aynı gün eşini evden göndermiş. "Nasıl olur da çocukların olduğu bir evde bunu yapabilirsin" deyip kocasının eline bavulu vermiş. Bu aralar Güzin Abla'ya taş çıkaracak aldatma hikayeleri art arda patlak veriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA