Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Otelde konaklayanların çiftlik kiralayanların sayısı arttı

Pandemi döneminde şehrin nabzını tutmaya devam ediyorum... İşte alınan son kararlar, kısıtlamalar sonrası yeni sosyal hayatın şifreleri...
■ Şehirde tatil kafası yaşanıyor. Nasıl mı? Evlerinde kalmak istemeyen çiftler, soluğu beş yıldızlı otellerde alıyor, hafta sonu karantinasına orada giriyor. Böylelikle otelde hem SPA'dan faydalanıyor, hem de oda servisi alarak evde yemek yapma telaşından kurtuluyorlar. Özellikle çift arkadaşları ile aynı otele check in yaptıranların sayısında artış var. Otel lobileri popüler isimlerin yeni sosyalleşme alanı oldu.
■ Son zamanlarda çiftlik kiralayanların sayısında da artış var. Birkaç arkadaş birleşip İstanbul'a birkaç saat mesafedeki sayfiye alanlarında çiftlik kiralayıp doğanın, tabiatın tadını çıkarıyorlar. Bu hafta sonu sosyal medyada şehirden kaçan o kadar çok insana denk geldim ki, onların akşamları yaktığı ateşin başında olmak, mangalda pişirdikleri köfteye ortak olmak istedim. Ben mi? Evimde izlemediğim dizileri izleyip diyet reçetemin kurallarına uygun beslendim.

Sokak lezzetleri satanlara büyük rağbet
Sokak köftecisi, nohut pilavıcısı, börekçisi, dönercisi başta olmak üzere ekmek arası lezzetlerini ayak üstü satan esnaf arasındaki rekabet arttı. Artık kahveciler, hamburgerciler, tüm lokanta ve kafeler 'gel al' sisteminde hizmet verince, aldığını ayak üstü yiyip içenlerin sayısı da arttı. Hatta artık insanlar kaldırım üstünde oturup sosyalleşiyorlar. Bu arada manzarası iyi olan semtlerde araba içine doluşmuş gençler sohbet ediyor. Biz Türk milleti 'Yapma' dedikçe yapıyor, 'Bir araya gelme' dedikçe değişik çözümler üretiyoruz.

Alışveriş bahane nefes almaya AVM'ye
Yaz aylarına denk gelen ilk salgın dönemi tüm İstanbulluların sahillere akın etmesine sebep olmuştu. Özellikle Bebek- Arnavutköy hattı hınca hınç dolup taşmıştı. Parklarda, bahçelerde çimlerde oturacak yer kalmamıştı, piknikçiler her yeri işgal etmişti. Şimdi havalar soğudu ve bu sefer de AVM'ler alışveriş bahanesi ile sokağa çıkanlarla dolup taşıyor. 'Neden AVM?' diye sorduğumda 'Bir nevi terapi, kafa dağıtıyoruz, yoksa alışveriş bahane' diye cevap veriyor çoğu kişi.

Popüler mekanlar yarış içinde

■ Şu sıralar popüler mekanlar evlere serviste yarışıyor. Aklınıza gelecek tüm lüks segmentteki mekanlar paket servise başladı. Papermoon, 29, Sunset, Lucca, ambiyansları olmasa da aynı lezzeti evlerinize getiriyor. Şu sıralar Instagram'da yemek paketlerini açıp 'Bugün de buradan sipariş verdim' paylaşımlarını sık görüyorum. Bakalım popüler şehir yazarları hangi mekanın ev servisine kaç puan verecek?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA