Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Karantina depresyonuna girmeyin!

Koronavirüsle mücadelede alınan yeni kararlar sonrası başlayan süreç, aslında birçoğumuzun avantaja çevireceği fırsatlar barındırıyor...
■ Mesela hafta içi yürüyüş parkurları ve sahil hattı müsait. Sporumuzu yapıp evde yemeğimizi yiyebiliriz, mekanlar olmadığı için partilemek de imkansız olduğundan uzun zamandır atamadığımız kilolarımızdan kurtulabiliriz.
■ Flört uygulamalarına dadanan eşin, kocanın, sevgilinin de gözü dışarıda değil. En geç 21.00'de evde olmak zorundalar. Gizli, yasak aşklar da tehdit oluşturmuyor. Eşiniz, sevgiliniz dizini kırıp evinde oturacak, daha ne olsun?

■ Benim gibi gelişmeleri kaçırma korkusu olanlar da şanslı. 'Kim nerede, ne yapıyor, neyi kaçırıyorum?' endişesine de son. Hiçbir şey kaçmıyor, herkes kendi evinde. Ev partileri, toplanmaları da yasak. İçim rahat uyuyabilirim.
■ Bıçak altına yatmak için en ideal zaman. Bu dönem estetik yaptıranlara, tedavi sürecini evde geçirecekleri için avantaj sağlıyor. Ee daha ne olsun?

Mekanlar sokağa taştı!
Nişantaşı ve Arnavutköy mekanlarının önünden geçerken fark ettim ki, birçoğu ayakta durabilmek, ciro yapabilmek için gel al servisini cazip kılacak yenilikler yapmışlar. Mekan önlerine yiyecek-içecek stantları kurmuşlar. Salep, çay, kahve gibi ayaküstü alabileceğiniz içeceklerle hemen orada anında tüketeceğiniz atıştırmalık yiyecekler için özel servis alanları tasarlamışlar. Önünden yürürken canınızın istememesi neredeyse imkansız. Özellikle bu işin kazananı salep olmuş, birçok mekanın başrol oyuncusu o..

Bu yıl 259 yeni sanatçı keşfettim

Birçoğumuzun müzik dinlediği platform olan Spotify, kişisel verilerimizi yani yıl içerisinde dinlediğimiz ne varsa hepsini derlemiş, toplamış ve raporlamış. Mesela ben bu yıl 4.804 dakika müzik dinlemişim. 259 yeni sanatçı keşfetmişim. 147 yeni tür dinlemişim ve Sezen Aksu'nun 1981 albümü 'Ağlamak Güzeldir'i dinleyip her şeyin üstesinden gelmişim. En çok dinlediğim türler pop, Türkçe pop, pop rock, tropical soul ve soul müzikmiş. En çok dinlediğim şarkılar ise Sezen Aksu-Hoşgörü, Bag Raiders- Shooting Stars, Natalie Imbruglia- Torn, Ben E. King-Stand by Me, Jungle- Casio olmuş.

Fast food'a rakip yok!
Biliyorsunuz paket servise bugüne kadar sıcak bakmayan fine-dining mekanlar eve servise başladı ancak işleri zor. Neden mi? Bu hafta birçoğunu denedim. Sonuç; ortalama tat ve servis. Mekanlarda o yemekler afili bir şekilde sunulurken evlere servis esnasında kutuya girince tüm albenisi bozulmuş. Ayrıca gelene kadar da soğuyor. Bunu bir tek ben değil, tecrübe edenler de söylüyor. O yüzden bence siz bildiğiniz pizza, burger, sandviç satan fast food restoranlarından şaşmayın. Fine dining restoranlara da ufak bir tavsiyem var; menülerindeki lezzetleri olduğu gibi servis etmektense paketlendiğinde bozulmayacak lezzetleri menülerine eklesinler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA