Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Gizli saklı hizmet veren mekanlar var

Koronavirüs önlemleri kapsamında mekanlar kapalı ama bu süreçte gizli müşteri sistemiyle açık olan bazı yerler var. Peki müdahale ediliyor mu bu mekanlara? Kısa ve net bir cevabı yok bunun. Mekanların üst katlarında, perde arkasında gizlenmiş yerlerde hizmet veriliyor, İstanbul'un tanınmış simaları buralarda yemek yiyor ancak kimsenin ruhu duymuyor. Aylardır kapalı olan mekanların çalışanları da, sahipleri de, tedarikçileri de zor durumda. Çifte standart yaşanılan bu durum karşısında artık mekanlar kademeli de olsa hizmet vermeye başlamalı, yoksa gizli birlikteliklerin, buluşmaların adresleri yakında kulaktan kulağa yayılacak.

Ev hediyelerinde patlama yaşanıyor!

Benim için en büyük aktivite ev ziyaretlerine gitmek. Evet çapımı çok genişletmeden, testimi yaptırıp bu ziyaretlerimi yapıyorum. Tabii eli boş gidilmez, ev dekorasyonu ürünlerine bakmak lazım. Ufak bir piyasa araştırmasından sonra öğrendim ki, şu sıralar online mağazacılıkta ve AVM'lerde ev dekorasyonu ürünlerinde satış patlaması yaşanıyormuş. Ben de eli boş gitmiyorum. Sürekli bir hatıra bırakma derdindeyim. Unutmadan ev hediyesi mevzusu da ucuz değil. Ciddi zevk ve bütçe gerektiren bir iş.

Kadın kargo çalışanlarına alkış!

Paket serviste yeni bir döneme geçiliyor. Cinsiyet ayrımcılığının olduğu sektörlerden biri sayılır paket servis ama geçtiğimiz günlerde Yemek Sepeti üzerinden verdiğimiz siparişi gencecik bir üniversite öğrencisi kızımız getirdi. Hem de öyle güzel bir enerjiyle kapıda bize selam verdi ki, çok şaşırdık. Ardından benzer durumu otoparklarda da gördüm. Arnavutköy İspark çalışanlarından biri yine genç bir kadındı. Bugüne kadar kadınlara uygun olmayacağını düşündüğümüz mesleklerin ardındaki güçlü kadınlarımıza helal olsun, selam olsun.

Seyahat hayallerim suya düştü

Koronadan dolayı seyahat yasağı yok. Giden gidiyor; Dubai, Tulum, Miami... Peki bende son durum ne? Tulum seyahatim yalan oldu ilk olarak. Çünkü Tulum'da art arda çıkan yangınlar, otel ve evlerde büyük kaos yaratmış. Bölgeye o kadar çok akın eden olmuş ki trafik artışı da yaka silktirmiş. Ardından Dubai bileti aldım, o da yalan oldu. Seyahat edecek evli çift arkadaşlarım vize konusunda sıkıntı yaşadı çünkü. Son olarak şansımı Los Angeles'tan yana kullanayım dedim, Danla Biliç ve Gülnur Güneş'in Youtube kanalını izledikten sonra korkup orayı da iptal ettim. Önce dünya iyileşsin, aşımı olayım, sonra hareket edeyim... Unutmadan köşe yazarı ve gazetecilere de aşı konusunda öncelik tanırlar mı? Ben talibim aşılanmaya.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA