Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER KARAHAN

Annelik duygusu şarkılarıma geçecek

Yeni anne olan müzisyen Cansu Kurtçu: “Çocuklarım karşılarında güçlü ve çok çalışkan bir anne olmalı, böyle örnek olmalıyım diye işime daha da yoğunlaştım. Annelik kesinlikle şarkılarıma da yansıyacaktır”

Artık Anlıyorum single çalışmasıyla ortalığı kasıp kavuran Cansu Kurtçu, şarkı yazarı, yorumcu, besteci kimliği ile anneliğe ve eşi Fettah Can'a dair açıklamalar yaptı...
Yeni single çalışmanız 'Artık Anlıyorum'u çıkardınız. Neler hissediyorsunuz?
İnanılmaz heyecanlı ve güçlü hissediyorum. Gerçi dünyanın en güzel sebebi yüzünden ara vermiştim ama işime geri dönmek beni fazlasıyla motive etti.
İlk tepkiler nasıl?
Beklediğimden çok daha güzel oldu.
Ben zaten çok özlemiştim ama özlendiğini ve gerçekten bekleyenlerinin olduğunu bilmek paha biçilemez bir duygu.
Çocuklarınız Vera ve Oğul'un doğumundan sonra ilk projeniz bu oldu. Çalışmanıza yansıdı mı annelik?
Tabii ki, her yönüyle yansıdı.
Çalışmak için zaman bulmak bir ara neredeyse imkansızdı. Hatta bir daha çalışamayacağımı düşünüp depresyona bile girdiğim oldu.
(Gülüyor) Ama tüm duygularımı bir anda zirveye taşıdılar ve onlar için daha çok çalışmam gerektiğinin farkına vardım. Karşılarında güçlü ve çok çalışkan bir anne olmalı, böyle örnek olmalıyım diye işime daha da yoğunlaştım. Ayrıca ilk kez tanıştığım duygular kesinlikle şarkılara da yansıyacaktır.

KLİBİ AYVALIK'TA ÇEKTİK


3 gün süren klip çekimleri nasıl geçti?
Yönetmen Bedran Güzel'le birlikte Ayvalık'ı seçtik. Gerçekten hem nefes aldım, hem işimi yaptım. Klip şarkıyla gerçek bir bütün oldu.
Şarkı yazarlığında şu an neredesiniz?
Tam ortasında. Acemiliğinden sıyrılmış, egosunun önüne geçmiş, kırılganlıktan kurtulmuş, sadece işini iyi yapmaya çalışan, geçmişine bakıldığında hep iyi işlerle anılacak, geleceğinde saygıyla ve sevgiyle alkışlanan, hep yeni kapılar açan biri olmak için mücadele eden bir yerdeyim.
Yeni nesil şarkı yazarlarını nasıl buluyorsunuz?
Popüler kültüre hizmet etmek için kendilerinden çok ödün verdiklerini düşünüyorum.
Aynı sözler aynı melodiler etrafında; yeteneklerini heba ettiklerini görüyorum.
Oysa ki gerçekten çok dolular.
Fakat bu bir duruş işi. Tavrın yolunu çizer. Öte yandan alternatif diye adlandırdığımız kısım da inanılmaz sözler ve bestelerle karşılaşıyorum.
Şahane! Korkusuz, asi ve özgüvenli işler var. Zaten şarkı yazan birinin yaratıcılığını kalbi tetikler. Hesap kitap girdimi işte böyle iki ay dinleyip sonra esamesi okunmayan şarkılar çıkar ortaya. Ha ben yapmadım mı? Yaptım tabii, talep oldu yaptım. Tuttu mu tuttu.
Unutuldu mu? Tabii ki!
Eski şarkılar gibi şarkılar gelmiyor artık...
Biz öyle diyoruz, bir sonraki nesil de bizim şarkılarımız için aynı şeyi söylüyor olacak.
Teknoloji, dünya düzeni, yeni yaşam alanları.
Bunların tümü geliştikçe aşkları da, sevme biçimlerini de etkileyecektir. Her çağın aşkı ve şarkısı başka olacaktır. Benim amacım gelecek kuşakları da anlayabilmek, yetişebilmek.
Şarkıcılık sizin için hobi mi?
Durmadan yazıyorum, çalışıyorum ama bunu ben söylemeliyim dediğim anda da ben söylüyorum. Hobi değil tabii ki, tamamen sevdiğin işi yapabilme gücü bu.
'Asla şarkı vermem' dediğiniz birileri var mı?
Bu benim haddime değil, ölçüsünü de ben belirleyemem. Herkese şarkı verebilirim.


'FETTAH CAN'LA ŞARKILAR İLE ANLAŞIRIZ'

Eşiniz Fettah Can'la nasıl bir ruh hali içindesiniz, ikiniz de şarkı yazıyorsunuz?
Ben hırçın, o sakin, ben açık deniz, o sığınılacak liman gibi. Ben gürlerim, o sessizce anlatır demek istediğini. Birbirimize şarkılarla mesaj veririz. Aldığımızı alır ve konuları uzatmayız. Bence şahane. (Gülüyor)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA