Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER KARAHAN

Nazım Atçı: O anı bizzat yaşadım

‘Meteler’de vatan aşkıyla dolu bir askeri canlandıran Nazım Atçı: Türk bayrağını diktiğim sahnede rol yapmadım, o anı bizzat yaşadım

İnşaat mühendisliği son sınıf öğrencisi olan Nazım Atçı, ilk oyunculuk tecrübesinde 'Meteler' adlı filmde başrol oynadı. Filmde vatan aşkıyla dolu bir askeri canlandıran Atçı; Türk bayrağını dalgalandırdığı sahnede neler hissettiğini ve oyunculukla ilgili hedeflerini anlattı...
TSK'nın Afrin'e düzenlediği operasyonda teröristlere karşı verilen mücadelenin anlatıldığı 'Meteler'de rol aldınız. Filmden bahseder misiniz?
'Meteler' filmi, operasyonun 43'üncü gününde yüzbaşı Kürşat ile sekiz askerinin yer aldığı Meteler timinin, teröristlerle ve onlara destek veren yabancı unsurlarla savaşını konu alıyor. Filmde, timin Suriye'deki Burseya Dağı bölgesinde bulunan Katma Köyü'nü teröristlerden alıp oraya Türk bayrağını diken askerimizin kahramanlıklarını anlatıyoruz. Milli Savunma Bakanlığı ile Makine ve Kimya Endüstrisi'nin destek verdiği yapımda; milli piyade tüfekleri ile milli keskin nişancı tüfeği gibi gerçek silahlar kullanıldı. Canlandırdığım 'Tayfun' tam bir görev adamı. Disiplinli, soğukkanlı ve vatan-millet aşkıyla yoğrulmuş bir Türk askeri.
Türk bayrağını diktiğiniz sahnede ne hissettiniz?
O sahnede, mücadelenin sonunda komutan vuruluyor ve son nefesini vermeden önce 'Tayfun'a bayrağı dikmesini söylüyor. Bayrak sahnesi, benim için en önemli sahneydi. O sahneyi anlatmak, kelimelere dökmek çok zor. Ben orada oyunculuk sergilemedim, o anı bizzat yaşadım. İlk sinema filmimde böylesine önemli bir rolü üstlenmek benim için çok gurur vericiydi.

AT BİNMEYİ SEVİYORUM
Rol aldığınız başka projeler var mı?
Oyunculuk eğitimlerimi tamamladıktan sonra 'Meteler'de başrol oynayarak sektöre adım attım. Yeni projeler için görüşmelerimiz devam ediyor.
Oyunculuğunuzu beslemek için ne yapıyorsunuz?
Oyunculuk işi büyük bir derya. Kendimi geliştirmek için çok yönlü şekilde eğitimlerimi almaya devam ediyorum. Çeşitli spor dallarında eğitimler alıyorum. Özellikle at binmeyi çok seviyorum. Kendimi daha donanımlı hale getirmeye çalışıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA