Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER KARAHAN

Maskelerle ilgili yanlış algıya İmer’den cevap

Türkiye her konuda olduğu gibi bu koronavirüs salgınında da 'Büyük devlet ve millet lafta değil, özde oluyor' sözünü bir kez daha ispat etti. Türk olmanın gururunu yeniden bana yaşatan devletime ve ülkemin her bir bireyine bir kez daha sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bu hastalık sürecinde sağlık ve ekipman anlamında vatandaşına her kolaylığı sağlayan güçlü Türkiye; ne ABD'de olduğu gibi yoksulu sağlık kitinden mahrum bırakıyor, ne Batı'daki bazı ülkeler gibi gelen yardım paketlerine el koyuyor, ne de Almanya gibi vatandaşına 15 Euro gibi bir rakama maske takıyor.
Türkiye, sağlık hizmetini zenginden fakire herkese eşit olarak sunuyor, her türlü ekipmana sahip olduğu için diğer ülkelerden yardım beklemeyip onlara yardım ediyor, maskesini de vatandaşına ücretsiz veriyor. Tüm bunlar için çok şükür.

Bu arada Sağlık Bakanlığı'nın gönderdiği kodla eczaneden maske alımıyla ilgili sosyal medyada oluşturulan yanlış algı ve bilgiler için Mustafa Ceceli'nin eşi Selin İmer'den güzel bir cevap geldi. Kendisine Sağlık Bakanlığı'ndan gelen mesajı paylaşan İmer, "Kod yollanan 32 milyon içinde bir tanıdığımız bile yok' diye dizlerinizi dövdünüz. Buyurun artık var, rahatlarsınız" dedi. Selin ne yazık ki bu devlet ne yaparsa yapsın; ne bu algı operasyonları biter, ne de diz dövmeler.

Bir sehven masalı
Ekrem İmamoğlu, 5 bin yerine "500 bin ton asfalt çalışmasını gerçekleştirdik" diyerek müthiş bir balona imza atarak sosyal medyada alay konusu oldu. Ardından düzeltme yayınlayan İmamoğlu, "Sehven yazılmıştır" diyerek açıklamada bulundu. Peki İBB TV'de açıklama yapan müdürün 500 bin ton asfalt serim çalışması başlattığını söylediği video için ne diyeceğiz? İmamoğlu'nun ekibi tarafından hazırlatılan bu metni de mi 'sehven' söylettiler koskoca müdüre?

Dinler arası bu diyalog keşke hep olsa!

Dünyada etkisini artıran ölümcül salgından en çok etkilenen ülkelerin başında gelen İtalyan'nın Carpi kentinde 'Salgına karşı birlikte dua ediyoruz' etkinliği düzenlendi.
Katolik, Ortodoks, Evangelist, Sikh, Yahudi ve Müslüman cemaatlerinin katıldığı dua töreninde İmam Selmi, koronavirüse karşı Al-i İmran suresini okuyarak dua etti.
Daha önce de Müslümanların ardında namaz kılan İtalyanların görüntüleri çok konuşulmuştu.
Keşke Türkiye'de olduğu gibi tüm dünyada da bu güzel anlayış, dinler arası diyalog ve saygı; sadece böyle bir salgın illeti ortaya çıktığında değil tüm insanlığın sürekli hayatında olsa...

Salgını bu uygulamadan takip edin
Sağlık Bakanlığı, koronavirüs ile mücadele kapsamında geliştirdiği yeniliklere bir yenisini ekledi. Bu bağlamda enfekte risk yoğunluğu haritası, vatandaşların sağlık bilgileri gibi bilgileri içeren Hayat Eve Sığar uygulaması geliştirildi. Salgının durumunu daha iyi takip etmek ve alınan tedbirlerin zarar görmesini önlemek amacıyla hayata geçirilen Hayat Eve Sığar, telefonların uygulama marketleri üzerinden indirilebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA