Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER KARAHAN

Gazetecilerin isimleriyle vurgun yapan sahtekar

Geçtiğimiz hafta yaşadığım olay karşısında şoke oldum. Birçok alanda varlığını gösteren sahtekarlar, şimdi de yeni bir yöntemle sanatçıları dolandırmaya başlamış.
Ülkemizi müzik anlamında dünyada temsil eden, ayrıca öğrenciler de yetiştiren kıymetli bir sanatçımız beni aradı ve Cem (İbrahim) Aydınlı tarafından dolandırıldığını anlattı. Hem benim adımı, hem de bazı meslektaşlarımın ve kurumların adlarını işin içerisine karıştırıp o sanatçının parasını almış Cem Aydınlı...

Sanatçının ismini ve çalışma için verdiği parayı rızası olmadığı için sizlerle paylaşmayacağım ancak sanatçılara birkaç şey söylemek istiyorum... Bu camiada bunun gibi nice örnekler yaşandı, yaşanmaya da devam ediyor. Yapılan bu ahlaksızlık üzerine kaç gündür o sanatçı gibi ben de Cem Aydınlı'ya ulaşmaya çalışıyorum fakat telefonunu kapatıp çoktan sırra kadem basmış. Buradan başta Aydınlı olmak üzere onun gibi dolandırıcı olan başka isimler konusunda da sanatçıları uyarmak istiyorum. Medya- PR çalışmalarınızı sektör içinde kurumsal veya bilinirliği olan isimler ile yönetmeye çalışın. Böyle sahtekarların birkaç sözüne kanarak, başkaları ile çektirdiği fotoğraflara inanarak veya düşük kaşesine aldanarak tezgaha düşmeyin. Ömer Karahan olarak benim adımı kullanıp sizinle temasa geçen her kim olursa olsun, bilin ki kandırılıyorsunuz! Bilinen veya bilinmeyen herhangi PR'cı, iletişim danışmanı, menajer, sanatçı asistanı, ajans veya adı her neyse, sizlerle çalışma yapacağı zaman benim veya meslektaşlarımın isimlerini köprü olarak kullanamaz. Bizlerin böyle bir yapıda olmamız söz konusu değildir zaten. Umarım Cem Aydınlı, başka sanatçıları da dolandırmadan yargıda bu yaptıklarının hesabını verir.

Kokunun başrolde olduğu proje
Disiplinler arası sanatçı Ahmet Yiğider'in Seluz adına küratörlüğünü yürüttüğü, kokunun başrolde olduğu 'Massence' projesi hayata geçti. 15 ülkeden 29 sanatçı ile birlikte hayata geçirilen çağdaş sanat projesi 'Massence', Seluz Contemporary Sanat Galerisi'nde tamamlandı ve projenin kitabı basıldı. Daha önce de Baksı Müzesi'nde bir araya geldiğim, tasarım ve sanat boyutunda koku tasarlayan Seluz'un kampüsündeki galeriyi gezmek için sabırsızlanıyorum.

Alman usulü
Almanya Dışişleri Bakanlığı, ülkede çok tartışılacak bir karara imza attı. Koronavirüs salgını ile çok sayıda vatandaşını yabancı ülkelerden tahliye eden Almanya, bu vatandaşlarından mesafeye göre ücret talep edeceğini açıkladı. Bu duruma çok da şaşırmak gerekiyor doğrusu; Alman usulü diye bir gerçek var...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA