Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER KARAHAN

Sözde entelektüel özde cahil Meltem

Dunning-Kruger sendromu, yani halk diliyle cahil cesareti; her şeyi bildiğini zanneden, bunu her ortamda dile getiren, yersiz bir özgüvene sahip olan insanların hal ve hareketlerine denir. Bu sendromu taşıyan insanların, aslında bilmedikleri bir şey yoktur, bilgi sahibi olmadıkları her konuya bodozlama dalıp ahkam kesmeye bayılırlar. Bu durum, aynı zamanda psikolojik bir rahatsızlık ve tedavisi de var tabii.

Yıllardır entelektüel, aktivist, sözcü gibi kisvelere sahip olmamasına rağmen sosyal medyada yaptığı kuru gürültü ve boş lakırdılar ile varlığını sürdürmeye çalışan Meltem Cumbul da cahil cesareti gösterip Halk TV'de program sunmaya başlamış. Klavye başında oradan buradan bulduğu paylaşımları copy-paste yaparak kendisini entel göstermeye çalışan Cumbul'un maskesi, geçtiğimiz günlerde programı sırasında düştü. Cumbul yayında "Adalet mülkün temelidir. 'Neden adalet, devletin temelidir?' diye değişti ki..." diye sorunca ne kadar cahil olduğu ortaya çıktı.
Bu gafın üzerine partneri Nesrin Nas hemen araya girerek "Mülk, devlet demektir" diyerek Cumbul'u uyardı. Gözüne ışık tutulmuş tavşana dönen Cumbul, "Mülk, devlet demek mi yani?" diyerek kalakaldı.

Kendi ülkesine ve değerlerine saygısı olmayan, şehitlerimiz için bugüne kadar bir paylaşım dahi yapmayan ama teröristler için 'Yurtta sulh, cihanda sulh' sözünü İngilizce paylaşan, cahil ve özenti Meltem dinle!
Evet, buradaki mülk, devlettir. Bu ilke Osmanlı'dan beri vardır. Yani adalet, devletin temelidir. Egemenliğin var olması için, önce devletin var olması gerekir. Hâlâ anlamadıysan, bu temel kavramları öğrenmen için sana bir sözlük almanı tavsiye ediyorum...

DİVA HEP 19

Formu ve fiziğiyle her zaman fit bir görüntü veren Ajda Pekkan'ın geçtiğimiz hafta doğum günüydü. Pekkan çocukluk fotoğrafını paylaştı sosyal medyada. Sanat hayatına sinema ile başlayan ve 1977'de yayınladığı 'Süperstar' albümüyle döneme damgasını vurduktan sonra 'Süperstar' olarak günümüze dek anılan Pekkan'ın kodlarında yaşlanma denklemi olmadığı için bu fotoğrafı oldukça hoşuma gitti.

Benim ve herkes için yaşı hep 19 olan Ajda Pekkan'ın küçükken giydiği kıyafetin tarzı ve gözlerindeki ışıltı, bir Süperstar olacağını gözler önüne sermiyor mu?

DİJİTAL TURİZMDE YERLİ HAMLE

Dijital dünyanın öğretilerine ve hayatımıza kattıklarına o kadar alıştık ki, internetsiz adım atamaz olduk. Bir de pandemi, internet kullanımını ve uygulayıcılara olan talebi iyice artırdı. Turizmin can çekiştiği bu dönemde tamamen yerli bir uygulama Shallwego ortaya çıktı. Ahmet Cemil Yıldırım'ın kurucusu olduğu bu uygulama ile sertifikalı otelleri ayarlayabiliyor, gezi planını yapabiliyor, uçak biletlerini organize edebiliyor, uluslararası bağlantılı otel havayolu firmalarıyla kontak kurabiliyorsunuz. Ve dediğim gibi oluşum tamamen yerli... Dünyayı saran pandemide 100 milyon liralık yatırım ile Shallwego, acenteler ve seyahat severlere iyi bir moral olacağa benziyor.

NEFES DEYİP GEÇMEYİN

Pazar günü Radyo Bir'de nefes koçu Gülay Sarıkaya'nın 'İç'ten Gelen' programına denk geldim... Kişisel gelişime dair her şeyi ilginç detaylarla anlatan Sarıkaya'nın, nefes üzerine söyledikleri ise içinde bulunduğumuz bu salgında herkese iyi gelecek. Nefes deyip geçmemek lazım...

YAŞAMAK ÜZERİNE...

"Yaşar mı insanoğlu, yoksa yaşıyormuş gibi mi yapar? Cevap; mış gibi yapar, yani yaşadığını zanneder de yaşamaz hayatı dolu dolu. Her an endişeleri ile boğuşur sonra da buna yaşam der..." '
O ve İnsanoğlu- Uyanışa Dair Konuşmalar' kitabında Yaşamak başlığında böyle diyor yazar Caner Aktaş... Aktaş'ın kendi iç yolculuğunda edindiği deneyimleri harmanlayarak bir yılda tamamladığı kitabında; 65 konu başlığı ile iç konuşmalar yer alıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA