Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNCEL ÖZİÇER

Bir kez daha Hot Yoga meselesi

Bundan uzun bir süre önce 'Hot Yoga' denilen uygulama Türkiye'ye ilk geldiğinde 'Artık insanlar ne uyduracaklarını, nereden ne paralar kazanacaklarını şaşırdılar' manasına gelen bir yazı yazmıştım.
Dediğim gibi; bu çok uzun zaman önceydi.
Kelime kelime hatırlamıyorum ama bu konudaki fikirlerimde en ufak bir değişiklik olmadığını söyleyebilirim. 'Yoga' kısmına saygımız ve alakamız sonsuz da, 'hot'ı ne oluyor artık ve de yok artık!
Spiritüel akımlar insanlar tarafından 'haklı olarak' rağbet gördükçe, bu işi ticarete dökmek isteyenler de binbir yöntem geliştirdi.
40 derece sıcaklıkta yapılan bu 'Hot Yoga' da bana göre onlardan biri. 'Bana göre' diyorum, dikkatinizi çekerim.
Yoksa isteyen inanır, gider; bana ne, kime ne?

BANA HADDİMİ BİLDİRMİŞ!
Ben "Senin yazıların beş para etmez, seni sevmiyorum ve okumuyorum" diyenlere, eğer bunu küfür ve hakaret ederek belirtmediyse "Eyvallah!
Okuma tabii rahatsız oluyorsan, beğenmek zorunda değilsin ki!" diyebiliyorum.
İşte, ne yazık ki herkes eleştiriye ve yoruma öyle kolay kolay tahammül edemiyor.
Mesela bakın, bir yararı olduğuna inanmadığımı söylediğim bu yöntemi Türkler'le tanıştıran kişi olduğunu tahmin ettiğim biri, geçenlerde bana Twitter üzerinden haddimi bildirmiş!
Fakat bu tavrıyla beni tamamen haklı çıkarmış. Yani size şöyle söyleyeyim; bu yöntem işe yarasaydı, önce sahibine hayrı dokunurdu.
Benim yıllar önce yazdığım o yazıyı yememiş, içmemiş, aklında tutmuş ve de intikam peşine düşmüş! 'Bilip bilmeden konuşma da otur, önce işin aslını öğren sen' minvalinde, oldukça asabi bir üslupta mesaj yazmış.
Ablacığım, ben nesini araştıracağım, işe yarasa sende yarar, seni gevşetirdi!
Yıllarca "Ne yapsam da, şu kadına iki laf ekleştirsem?" diye düşünmez, arayıp derdini efendi gibi anlatır, hatta belki beni ikna bile ederdin.
Fakat bu 'Hot Yoga', tahmin ettiğim gibi oldukça patates bir yöntem olmalı ki, pek gergin gördüm seni!
Boşver sen, aç bir Türk hamamı, yat kurnasına, attır iki kese; inan daha çok işe yarayacaktır.
Pamuk gibi olacaksın, böyle sinir minir kalmayacak. Güven sen bana!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA