Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNCEL ÖZİÇER

Babayla dövmeciye gitmek

Dövmeyle ilgili her haber hemen ilgi alanıma giriyor.
Öyle kol bileklerime kadar Çin gömleği yaptırmadım ama benim de yıllardır gururla taşıdığım ve beni yansıttığını düşündüğüm dövmelerim var doğrusu.
Beden boyamanın bir sanat olduğuna inananlardanım.
Ve dövme denilen kimlik göstergesinin, hafife alınmayacak bir iş olduğuna da... Özenti dövmelerden söz etmiyorum tabii.
Sevgilisinin, karısının, kocasının ismini yazdıranlardan, sonra o yazdırdıkları isimleri neyle kapatacaklarını şaşıranlardan da...
Anne, baba, evlat ve kardeş isimleri dışında bir insanın, bir başka insanın adını bedenine kazıtması; bana eziklik ve zavallılık gibi geliyor.
Gibi dedim çünkü herkesin aşkı, kararı, zevki kendisine...
Neyse gelelim asıl mevzuya...
Haklı olarak upuzun soyadına bir zaman önce indirim uygulayıp bir anda Kaan Yakuphan olan ünlü spiker, oğlunu alıp dövmeciye götürmüş.
Bunun da haberi gazetelere yansımış.

18 YAŞIN ALTINDA MI?
Şimdi burada dövme kültürüne uymayan bir şeyler var gibi...
Yakuphan'ın, koluna Viking pusulası yaptıran oğlu, acaba 18 yaşın altında mı?
Eğer öyleyse; bu kadar küçük yaşta biri velisiyle bile gelse, kapıdan geri çevirmek gerekmez miydi? Çünkü değil babasının, isterse bütün sülalesinin onayını ve desteğini alsın; ergenlik dönemindeki bir çocuğun ömür boyu üzerinde taşıyacağı izin seçiminde, ileride pişmanlık duymayacağı kararlar vermesi çok zor.
Ayrıca bu genç arkadaşın hevesini kırmak istemem ve umarım yanılıyorumdur ama oradan buradan bulunan bu Viking pusulası, Maya tılsımı, Kaf Dağı'nın peri tozu figürleri; genelde gerçek olmuyor.
Olsun, yine de niyet önemli tabii. (Eğer gerçekten koluna yaptırdığı o dövme, bir Viking pusulası ise; hem figür olarak, hem anlam olarak pek güzelmiş.
Yakışıklı kardeşimi seçiminden ötürü tebrik ederim.
Hatta kıskandım bile diyebilirim.)

KARİZMAN SARSILIR!
Bir de eğer vücuduna kalıcı bir iz bıraktıracak kadar 'cool' isen, büyümüş isen, cesur isen, isen de isen, en önemlisi kendi kararlarını kendin alabiliyorsan; o zaman o koltuğa yalnız oturman gerekmez mi?
Babana olan sevgin ve hayranlığın büyük olabilir, arkadaş gibi de olabilirsiniz; harika görünüyorsunuz zaten ama babayla dövmeciye gitmek karizmayı biraz sarsabilir.
Tabii senden sonra baban da o koltuğa oturup seninle aynı dövmeden yaptıracaksa, o başka. Ki bu, en sevdiğimiz baba tipidir.
Son soru; o haber, sosyal paylaşım sitelerinde tesadüfen mi bulundu, yoksa özel olarak haber merkezlerine servis mi edildi? Eğer ikincisiyse, buna ne gerek vardı? Eminim 'döven' kişiye, "Sen bizim oğlanın dövmesini bedava yap, ben de senin reklamını yapayım" denilmemiştir ama oluşan algı bu yöndedir.
İşte dertsiz başımın dün en çok merak ettiği ve kafaya taktığı konu buydu!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA