Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Özgüven nasıl giyilir?

İster modaya uyun, ister stil sahibi olun, maskülen takılın ya da feminen... İmaj oyununda nerede durmak istiyorsanız, orada olacaksınız. Peki ya içeride ne hissediyorsunuz? En önemli soru bu! Dikkatler üzerinizde ya da kendi halinizdesiniz...
Peki, siz nasılsınız, iyi misiniz?
Karşıdan gelen gösterişsiz giyimli kadının, bir o kadar dikkat çekici özgüveninin nereden geldiğini merak edenler, size söylüyorum!
Asıl marifet içeride, ruhunu okşayan iç giyiminde.
Dışarıdan ne giyerseniz giyin; içeride nasılsanız, öylesiniz!
Türkiye'de son yıllarda iç giyimin öneminin çok daha iyi anlaşıldığının ispatı olabilecek bir etkinlikten bahsedeceğim size; İç Giyim Tasarım Yarışması'ndan...
Benim de aralarında bulunduğum, üniversitelerin tasarım bölümü başkanları, iş, sanat ve moda dünyasının ünlü isimlerinden oluşan jürinin hummalı çalışması sonucu; 170 tasarımcı arasından belirlenen en iyi üç yarışmacı ödüllerine kavuştu. Yarışmacılarla aynı heyecanı paylaşan jüri üyelerinden biri olarak şunu söyleyebilirim; yeni neslin tasarım konusunda iyileşmeye gittiği çok açık. Karar aşamasında bu kadar zorlanacağım aklıma gelmezdi.
Üçüncü olan Necla Candan Tulmak'ın 'Uçmak', ikinci olan Furkan Erdoğan'ın 'Kelebeğin Dansı' ve birinci olan Özge Nalbantoğlunu'nun 'Auvergne'li Kızlar' adını verdiği koleksiyonlarından parçalar, henüz defile sırasında firmalar tarafından satın alındı. Yerli ve yabancı basının izlediği yarışma; şık, ihtişamlı ve göz kamaştırıcıydı. Ayrıca Türkiye'de ne kadar büyük bir alanın neredeyse tamamının boş olduğunu fark ettim. İç giyim adı altında iç çamaşırı, ev giyimi, plaj giyimi gibi kollarda ne kadar az firma ve konuya hakim tasarımcı varmış.
TİGSAD Başkanı İrfan Özhamaratlı'nın sözlerini de eklemek isterim: "Türk iç giyim sektörünün dünya pazarındaki payını artırmasının ve global markalarla rekabet edebilmesinin yolu tasarımdan geçiyor. Genç tasarımcıları; Türk iç giyim sektörü ile buluşturmak ve sektör oyuncularına özel tasarımlarla markalaşmayı özendirmek istiyoruz. Uzun aradan sonra bu yarışmanın ikincisini düzenledik. Yarışmanın gelenekselleşeceğini söyleyebilirim."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA