Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Uzun küpeler ve abartılı aksesuvarlar çok gözde

2016/2017 sonbahar/kış aksesuvar trendleri, bu yıl geçtiğimiz yıllara oranla çok daha abartılı. Küpeler uzuyor, kolyeler daha görünür haliyle boyunlara yerleşiyor, üst üste takılan bileklikler ve kolyeler, hit aksesuvarlar listesinin üst sıralarına oturuyor. Ayrıca fularlar, modanın tekerrür etmesiyle tekrar gündemde.
İşte yeni sezonun aksesuvar trendleri:
Saçlarınızı toplayarak ya da kulaklarınızın arkasına tarayarak kullanabileceğiniz uzun küpeler, sezonun en trend aksesuvarları arasında. İnciler, metaller, taşlar seçenekler arasındayken; kumaş ya da deri detaylı küpeler de moda. Gömlek, dik yakalı kazak yahut dekolte üzerine takılan küpeler, inanılmaz trendy. Küpe seçiminizde dikkat etmeniz gereken şey, modern kesimli olmaları.

CHOKER'IN GERİ DÖNÜŞÜ
90'lardan günümüze ışınlanan choker, yani tasma kolyeleri, ünlü-ünsüz trend takipçisi tüm jenerasyonların kadınlarında görebilirsiniz. Yaz aylarında trendler arasındaki yerini alan ve sonbahar-kış sezonunda hit aksesuvarlar listesinin en üst sırasına yerleşen choker'lardan uzun süre daha bahsedeceğiz gibi görünüyor. Choker stili kolyelerin yeni versiyonu yalnızca plastik olanlarla sınırlı değil; metal, deri, kumaş ya da taşlı olanları da var. Ve daha birçok farklı görünümle hayatımıza giren chooker'lar önceleri grunge havasında olsa da, şimdi lüks detayları ve şık görünümleriyle her ortamda kullanılabiliyor.
Ayrıca, üst üste takılan kolyelerin üzerine bir de choker'ı ekliyor; abartıdan kaçmıyorsunuz.

TÜYDEN POMPON DEMODE
Fular aslında birçok kişinin zamansız stil elamanı. Bu kişiler, dönem gözetmeksizin, stillerine dahil ettikleri fularlarla ayrılmaz ikili gibiler. İstedikleri kadar demode görünsünler, bir dönem yine trendler arasında olan fularların peşine takılmışlar ve onlardan hiç vazgeçmemişler. Şimdi o kişilere ve fulardan habersiz yeni jenarasyona bir haberim var! Yalnızca bir fuların, havanızı nasıl da anında değiştirdiğini hatırlatarak fularların sezonun en hit aksesuvarları arasında olduğunu bildirmek isterim. Renk ya da kumaş özelliği fark etmeksizin, satın alacağınız fularınızın asıl meselesi; bağlanma şekli.
Üçgen ya da özellikle de choker havasında bağlayacağınız fularınızla stil konusunda bir adım öne geçecek, kombinasyonunuza şıklık katarak anında havasını değiştireceksiniz.Yani geçen sezonun hitleri arasında olan şallar, tekrar trendler arasına gireceği döneme kadar gardırobunuzun az kullanılanlar bölümüne kalkıyor, fularlar ön tarafa çıkıyor. Ayrıca fularınızı çantanıza bağlama fikri de hâlâ gündemde.
Ama çantalardaki tüyden ponponlar artık demode.
Son dönem kulağınıza bolca çalınan yalın şıklık kavramı; hemen hemen tüm kadınların benimsediği, aslında ne giyineceğini saatlerce düşünürken bir taraftan da çabasızmış gibi görünmenin açılımı. Yani, diğer bir adı da çabasız şıklık. Ve bu sezon, çabasız şıklığın bambaşka bir yorumuyla karşılaşıyorsunuz. Bu sefer, konu yalınlıktan çıkıyor; zıtlıkların, abartının hakimiyeti görülüyor.
Tabii bu durumu, çabasızca stilize etmişsiniz gibi göstermeniz gerekiyor. Birçok modeli ve tarzı bir arada kullanarak zıtlıkların dengesizliğinden beslenen, üst üste takılan bileklikler, sezonun hitleri arasında. Boho bir hava yakalamak için parlak materyalli ve kumaş olanlar bir arada kullanılabilir.
Zincir detaylı modellerle ise daha asi bir hava yakalayabilirsiniz. Ve tabii hepsini bir arada kullanmak da seçenekler arasında.
Broşlar geri döndü. Kıyafetinizi anında şıklaştıracak ve sizin için anlamı olan taşlardan, ikonlardan yahut kadife gibi sezon trendi kumaşlardan tasarlanmış broşlardan da mutlaka edinmelisiniz.
Bohça ve bucket model büzgülü çantalar trendler arasında yer alıyor. Ancak, önümüzdeki ilkbaharyaz ayları için de yatırım yapmak istiyorsanız, bucket'ın yeni versiyonu cinch model çantalara göz atın derim. Altuzarra, Marni ve Givenchy gibi markaların 2017 ilkbahar/yaz koleksiyonlarında bu model çantaları görüyoruz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA