Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Çiçeklerin istilası

Çiçek desenlerin modası hiç bitmiyor.
Bir sezon minik floral desenler yükselen trendlere dahil olurken, bir sonraki sezon devasa çiçekler devreye giriyor. Bu sezon; devasa çiçekleri tropik formlarla, romantik havayı ise küçük çiçekli olanlarla yakalıyoruz. İster havalı, ister romantik görünümü tercih edin; her iki seçimde de fresh görüneceğiniz kesin.
Etek, ceket, bluz ya da şort fark etmeksizin çiçeklerin istilasına uğradığımız son birkaç sezonda, en çok sevilen ve markaların koleksiyonlarında bolca yer verdiği çiçek desenli elbiseler, yerliyabancı birçok ünlü kadın tarafından tercih ediliyor. Çiçeklerin rahatlık hissi veren havasına kapılan kadınlar, bu akımdan kendini bir türlü alamıyor ve birden fazla çiçekli tasarıma gardıroplarını açıyor.
Peki, kadınlar çiçekli parçalarını nasıl kombinliyor?
Bir kere; hasır detaylar, çiçekli elbiselerin ekürisi gibi. Bilekten bağlamalı topuklu ve düz sandaletler, bu desenlere en çok yakışan ayakkabı modellerinden. Ve bir ayakkabı modeli daha var, asla ayağınızdan çıkarmak istemeyeceğiniz ve her görümünüze dahil edeceğiniz... Tabii ki onlar, sneaker'lar, özellikle de beyaz olanlar. Bir stiletto mu? Sık olmasa da belki bir davet için doğru tamamlayıcı olabilir. Aynı zamanda takım giyme modası geri gelmişken, elbisenizi ve ayakkabınızı aynı desenden tercih edebilirsiniz. Ya da doğadan ilhamla, farklı çiçek desenlerini elbiseniz ve ayakkabınızda bir arada kullanabilirsiniz.
Hasır box ya da sepet çantalar ve hasır şapkalar da çiçekli elbiselerin en iyi tamamlayıcılarından.
Nail art konusunda çok abartmayın derim.
Belki çiçekli desenler tırnaklarınız için de uygun olabilir ancak düz ve soft tonlar da tercih edebilirsiniz.
Makyaj konusuna gelecek olursak...
Lütfen ama lütfen aydınlatıcıyı, eyelinerı, far ve konturu abartmayın. Yüzünüzü çikolatalı pastanın içine gömmüş gibi hiç görünmeyin; yüzünüzü en fresh haliyle bırakın. Işıltılı bir ten, çiçekli elbiselerin en iyi tamamlayıcısı olacaktır. Bir gece davet için göz ve cilt makyajınız konusunda sakin davranarak, elbisenize uygun kırmızı, bakır, pembe tonlarında rujlardan destek alabilirsiniz. Mor, mavi ya da yeşil mi? Marjinal kişiliğinizi ortaya koymak adına; neden olmasın.. Özellikle de son dönemde modayken...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA