Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Neşeli Hayat yoktur bu yüzden de afişi budur

Hayat neşeli midir? Yani yüzde yüz neşeli midir? Hep beraber cevap veriyoruz; Hayıaaaaarrrrr! Hayat karışıktır, bir tutam mutluluğu kapmak için çok uğraşmaktır, o arada salaklaşmayıp o mutluluğun tadını dibine kadar çıkartmaktır. Yorar, zorlar, tokatlar, sürpriz yapar, müjdeyi verir, müjdeyi alır, kızdırır, güldürür, isyan ettirir. Aşure misalidir.

NEŞE BİR TEYZEDİR...
Ve fakat asla neşeli bir şey değildir. Yani en azından benim için... Neşe, ara sıra kahveye gelen uzaktaki bir teyze gibidir. Habersiz gelir, kahvesini içer ve siz anlamadan 'bye bye' çeker. Çok yakında nur topu gibi bir Yılmaz Erdoğan filmimiz olacak; 'Neşeli Hayat'. Zekice bir numara çekmişler. 18 afiş hazırlayıp filmin internet sitesi 'www.neselihayat. com'da bize sunmuşlar. 18 afişten en beğendiğimiz afişi seçeceğiz. En fazla oyu toplayan afiş kazanacak. 18 afişe bakıp filmin türünü anlamaya çalışıyorum. Kenarları neon ışıklı olan gibi neşeli mi? Sanmam... Noel Baba Yılmaz Erdoğan endişeli ve çaresiz gözüküyor. O zaman geçelim... 11'deki full kadro afiş bana aile ya da mahalle filmi havası veriyor. Öyle bir film mi? Bilemiyorum... Sadece izleyicisi olarak, Yılmaz Erdoğan'ın neşeli neşeli bir neşeli hayattan bahsetmeyeceğini tahmin ediyorum. Peki en gizemlisi, en melankoliği, en tahmin edilmezi, en etkileyicisi hangisi? Bence '1 numaralı' olan ve yukarıda gördüğünüz afiş.

SİNEMAMIZDA BİR İLK
Noel Baba hiç bize sırtını döner mi? İşte dönmüş gidiyor, üstelik kendi ışığıyla... İstanbul da müthiş bir fon oluşturuyor.
Ben bu afişi gördüğüm anda koşar giderim o filme. Bakalım başımıza neler gelecek diye. 'Neşeli Hayat' beklerken hangi duygularda savrulacağız diye... Bu afişin güldürmek ya da ağlatmak gibi bir inadı yok! Her şeyi filme ve size bırakıyor. Ben afişimi seçtim. Eee bu Türk Sineması'nda bir ilkken, hadiseden geri kalacağımı düşünmüyordunuz herhalde. Pardon yani!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA