Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

İstanbul, yeme-içme şenliklerine hazır mısın?

'Hoş geldin yeni sezon' ana fikriyle şehrimiz İstanbul'da önümüzdeki günlerde bakalım neler var araştırması yaparken, karşıma bol gıda çıktı.
Anlaşılan bu kışın etkinlik takvimi sloganı şu: Can boğazdan gelir.
Makarna, lahmacun, kahve, pastane...
Hamura, sefaya, hızlı hazlara yönelik festivaller, dört bir yanımızı sardı. Bu gidişle yemelere içmelere doyamayacağız, her etkinliğe katılıp hakkını verirsek biraz da kilo alacağız galiba.
Geçen yıllarda sağlıklı yaşam, nefes, kişisel gelişim, diyet mönüleri, spor aktiviteleri, koşular ön plandayken, bu sezon 'Keyfimiz de yok, yiyelim gari' kafasına hızla geçiş yapmamızın sebebi, yanıp sönen psikolojimiz olabilir mi dersiniz?

FESTİVALE DOYACAĞIZ
Gelelim sizin için çıkarttığım homini gırtlak etkinlik takvimine...
23-25 Eylül tarihlerinde Sirkeci Garı'nda Makarna Festivali var. Ben yarın gitmeyi planlıyorum, makarna aşk demek, mutluluk demek biliyorum.
25 Eylül Pazar günü ise Haydarpaşa Tren Garı'nda Pizza Festivali var. Hayır yani tost festivali olsa anlayacağım, bizim kadar tost yenen başka ülke yoktur herhalde. Pizza ne zaman bu topraklarda festivallik oldu, iyi pizza yapan kaç yer mevcut kaçırmışım ama gidip yerinde deneyimleyeceğim.
İstanbul Breakfest ise ülkemizin ilk kahvaltı festivali olarak 24-25 Eylül tarihlerinde Uniq İstanbul'da. Bir kahvaltı tutkunu olarak Maslak'taki Uniq İstanbul'a ille de gideriz, menemene ekmeği banarız diye düşünüyorum.
Geçen yıl Haydarpaşa Garı'nda gittiğim İstanbul Coffee Festival'de gözlerime inanamamıştım.
Tek kelimeyle müthişti ve biletler günler öncesinden tükenmişti. Bu yıl Maçka Küçükçiftlik Park'a almışlar kahve festivalini. Tarihleri de 6-9 Ekim.
Meraklıysanız şimdiden biletinizi alın yoksa kapıda kalırsınız. Fransız pastane ve fırıncılık kültürü, Türk pastaneleriyle buluşuyor ve 8 Ekim'de Fransız Sarayı'nda Journee Patisserie et Boulangerie adıyla karşımıza çıkıyor.
Bütün gün kruvasanlar, pastalar, kekler. Üstüne workshoplar, farklı deneyimler... Bunu da not alalım.
Şimdilik son yakaladığım yemeiçme festivali ise tam bize göre. 29 Ekim'de Beşiktaş'ta düzenlenecek olan Lahmacun Festivali tabii ki. Bunu da gidip görmek şart oldu. Lahmacun yarışmaları, bedava lahmacunlar, lahmacun şovlar derken şimdiden Facebook'ta 10 bin kişi katılacağını duyurdu. Eh hadi o zaman, yiyelim güzelleşelim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA