Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Sağlıklı yaşam kafasındakilere 5 tavsiye

Sağlıklı yaşamı ciddiye alıyorum, 35'i geçtikten sonra iyice ciddiye alıyorum. Ne yediğim, vücudumun besinlere verdiği tepkiler, organik beslenme, doğru ekmekleri seçmek ve iyi uyumak; öncelikli maddelerim. Bu konuda internet dipsiz bir kuyu; araştır araştır bitmiyor. Bilgi kirliliği yok mu, hem de nasıl... Herkes başka telden çalıyor.
Kişiye, aklını mantığını önüne koyup doğrusunu bulmayı denemek kalıyor. Zor bir yol ama çıkmaya değer.
Bu hafta size keşfettiğim beş şeyi önermek istedim:
Netflix'teki 'Food Choices' belgeseli mutlaka izlenmeli. Michael Siewierski'nin 'Nasıl sağlıklı olabilirim, neler yemeliyim?' sorusuyla yollara çıkıp, yazıp yönettiği belgeselin ezberlerinizi bozacağına eminim. Öylesine değil; belgelerle, doktorlarla, uzmanlarla çıkageliyor.
Biraz daha bilgi almak için, kısa videolarını takip edip 'Hımmmm, haaaaa!' çekeceğimiz nutritionfacts. org sitesi çok faydalı.
Ablamın doktorunun tavsiyesi ile keşfettiğim 240 Derece'den ekmek sipariş etmek... Taş değirmende öğütülmüş organik buğday ve unlarla yapılan artisan ekmekler, firmanın adı gibi 240 derecede pişiriliyor.
Tahıllısı, cevizlisi, zeytinlisi, üzümlücevizlisi, balkabaklısı, karabuğdaydan yapılanı; çeşit çeşit... 240derece. com adresinden sipariş veriyorsunuz, kapınıza geliyor. Ekmeksiz kalamayan sağlıklı yaşamcılar için mükemmel.
Posalı ve taze sıkılmış sebzemeyve suları, özel hazırlanan sebze çorbalarıyla Blended... Onu da internette buldum. Sitesi blended.com.tr...
İster günlük, ister beş günlük, tercihinize göre paketler alabiliyorsunuz. Tatları nefis...
Ben genelde haftada bir gün sıvı beslenmeye çalışıyorum, iyi geliyor. Aklınızda bulunsun.
Son madde ise kendinize şunu sormanız: Dünyadaki en değerli şey sağlıksa, niçin bedenimize bu kadar kötü davranıyoruz? Başkaları için değil, kıyafetler için değil, kendimiz için sağlıklı yaşam bilincine kavuşmaya başlamamızın zamanı gelmedi mi? Her şey bizim elimizde.
Pazarlardan sebzelerimizi alıp yürüyüşlere çıkabilir, erken yatıp iyi bir uyku çekebilir, canımızı sıkan kişileri hayatımızdan uzaklaştırabilir, yediklerimizin farkında olabiliriz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA