Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Bu tuvalet tam instagram’lık şekerim, tutmayın beni çekerim!

Hadi bakalım, biraz da buradan yakalım... Efendim, şimdi bu Instagram salgını aldı başını gitti ya...
Her anımızı fotoğraflayıp/ hikayeleyip paylaşıyoruz ya...
Tabii yeme-içmeeğlence mekanları da dikkat toplamak ve adlarından sosyal medyada daha çok söz ettirmek için türlü türlü numaralar buluyor. Misal; renkli tabaklar, farklı ve şık sunumlar, dükkanlarda/ kafelerde/AVM'lerde tam fotoğraf karelik girişler, kızlarımızın mutlu mesut Boomerang (Hareketi ileri geri tekrar ettiren bir Instagram trendi) yapabilmesi için hazırlanan yürüyüş/poz alanları, içimizdeki poz verme arzusunu kışkırtacak dekorasyonlar, özel köşeler vesaire...

PEOPLE, 29, EL NACIONAL...
Çengelköy'deki bir kafe, sırf kapısının önündeki çiçeklerle süslü rengarenk salıncak sebebiyle sosyal medyada patlama yaşamıştı mesela. Bu yılın favori canlı müzik mekanı People'ın havalı kadınlar tuvaletinden de bir sürü paylaşım gördük.
(İtiraf ediyorum, GÜNAYDIN'ın yılbaşı partisinde ben de küçük bir Boomerang patlattım.) Ya da İstanbul Ulus'taki yerinde yeniden açılan 29'un ünlü bir Hollywood yıldızının giysi odasını andıran, Felekşan Onar avizeli tuvaletinde ayna selfie'si çekmeyen sosyetiğimiz, 'influencer'ımız (sosyal medyada etkin, trend belirleyen kişi) kalmadı. Üstelik mekan açılalı daha bir ay oldu, olmadı.
Cumartesi günü Barselona'da, Passeig de Gracia'daki El Nacional'e gittik.
Kabaca özetlersek El Nacional; içinde dört bar ve dört ayrı restoran olan bir gurme cenneti. Öğlen 12'den gece 01.00'e kadar açık. Muhteşem bir mimari ve dekorasyonun içinde deniz ürünlerinden tapasa, özel şaraplardan peynirlere kadar birçok nefis lezzeti tadıyorsunuz.
Peki El Nacional'in en büyük olayı ne?
İber Yarımadası'nın en iyi lezzetlerinin bir araya geldiği restoranları mı?
Özgün ve büyüleyici atmosferi mi? Bilemediniz!
Cevap veriyorum:
Tuvaleti!
Kadın-erkek karışık kullanılan tuvaleti, mekanın da tasarımcısı olan ünlü İspanyol mimar Lazaro Rosa Violan tasarlamış.
Tuvaletin girişinde sol tarafta bulunan makyaj odasında kuyruk var. Kadınlar, genç kızlar, hatta mini mini çocuklar bile sıraya girip yuvarlak makyaj aynalarıyla fotoğraf/selfieBoomerang çekmek istiyor.
Yani asıl konumuz, coşkumuz, peşinden koştuğumuz şey bu; bulunduğumuz yerde çektirdiğimiz fotoğraf karesiyle özel olmak.
Özel olmak için de en güzel halinde olacaksın, merak uyandıracaksın, dikkat çekeceksin, beğenileceksin, özenileceksin, kıskanılacaksın.

AMAÇ, BEĞENİ TOPLAMAK
Bunun için ne yediğinden, ne içtiğinden, ne yanındakinin sohbetinden, ne de bulunduğun mekandan bi' şey anlayacaksın.
Onlar araç, beğeni toplamak amaç!
Bu yüzden çok çalışacak, gözünü dört açacak ve bu çemberi her gün, her an dönüp duracaksın.
Hani bir zamanlar, 'Yakında tuvalete gittim, tuvaletimi yapıyorum' diye tweet atacaklar diye dalga geçerlerdi ya...
Alın işte; yıl 2018, tuvalete gidip aynalarla selfie patlatma peşindeyiz.
Bu Instagramlık tuvalet işi alır yürür, Instagram'lık Tuvaletler Top 10 bile yapılır, demedi demeyin.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA