Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Haftanın öne çıkan davetleri

GELENEKSEL DOĞUM GÜNÜ PARTİSİ
Haaz Galeri'nin sahibi Özlem Avcıoğlu'nun her sene verdiği doğum günü partileri artık bir klasiktir. Bu partilerde; cemiyetin 'creme de la creme' isimleriyle moda, sanat ve medya camiası buluşur. Basına kapalı düzenlenen ev partisinde, bol sohbet eşliğinde eğlence sabaha kadar sürer. Bu sene de Zeynep Fadıllıoğlu, Şebnem-Celal Çapa, Suzan-Turgut Toplusoy, Berna Akar, Fatoş Yalın, Ferhan İstanbullu, Derin Mermerci, Melis Ağazat, Melis Alphan, Çağdaş Ertuna, Hande-Fatih Altaylı, Hakan Yıldırım, Murat Türkili gibi isimler Özlem Avcıoğlu'nu bu özel gününde yalnız bırakmayanlardan sadece birkaçıydı.

SOSYETE PARK ŞAMDAN'DA BULUŞTU
Bir güzellik ürününün Türkiye lansmanı; İstanbul'un takip edilen elit isimleri ve medyanın katılımıyla Park Şamdan Nişantaşı'nda gerçekleşti. Davetin ev sahipliğini cemiyetin sevilen isimlerinden Sitare Akdilek üstlendi. Doğal olarak tüm dostları davetteydi. Mekan, kuru dallar ve kuru yapraklarla özel olarak tasarlanmıştı. Masa düzeni baharı yaşayan bahçeler gibiydi. Tabii huylu huyundan vazgeçer mi? Kim ne giymiş, sezonun hangi parçalarını kullanmış diye incelerken şaşı kalmamam büyük bir şans :) Begüm Şen'in Chanel 2013 Fall koleksiyonundan pırıltılı çantası, Etel Baler'in Paul Smith Black Label elbisesi, Sitare Akdilek'in Swarovski ve Aslı Şen'in bomber ceketle taktığı Marni küpeleri; davette gözümden kaçmayan güzelliklerdendi. Markaların, sosyetenin tanınmış isimleriyle bu tarz işbirliğine gitmelerinden şahsen hiiiç mi hiç şikayetim yok :) Daha çok görsel için instagram sayfama bakmanızda yarar var.

HAFTANIN 'EVET'İ HAFTANIN 'HAYIR'I
Eliz Sakuçoğlu'nun elbisesi de taşıyışı da dört dörtlük. Saç modeli, makyajı, bileğindeki dövmesi, cesur dekoltesiyle biraz da olsa Rihanna'yı andırıyor. Hatta Victoria Beckham'a benzeten takipçilerim de oldu. Lego Chanel clutchı güzel bir seçim. Ayakkabı modeli kaba olsa da genel olarak son derece hoş bir şıklık içinde.
Hülya Avşar hep eşofman giysin, jean pantolonundan, spor tarzından vazgeçmesin. Çünkü ne zaman vazgeçiyor; işte o zaman sendeliyor. Aklımda kalan sadece Avşar'ın Dilek Hanif ile çalıştığı zamanlardaki şıklığıdır. Gördüğüm en kötü dövmelere sahip. Bacaklarına kirli çamurlu bir görüntü veriyor. Saçı, makyajı kusursuz. Ama bu elbiseyle gördüğüm en çirkin ayakkabı ve en alakasız çanta seçimini yapmış. Bu tercihi hangi akla hizmet yapmıştır bilen varsa yardımcı olsun. Hülya Avşar acilen kendisini işin erbabı isimlere teslim etsin. Bu işler ne yazık ki 'en güzel benim' demekle olmuyor.

JMENDEL PİŞTİSİ
Arzu Sabancı ve Faith Hill'in ortak özellikleri; ikisi de çok güzel ve her ikisinin de JMendel kokteyl elbise seçmiş olmaları. Tarz olarak da fiziksel olarak da birbirlerine çok yakın iki isim olunca hangisi daha iyi diye seçmek zor oluyor. Hill'in ayakkabı seçimi Sabancı'dan daha iyi. Ama duruş ve hava açısından Arzu Sabancı daha havalı. Çünkü podyumda modeller hariç hiçbir kadına eller belde pozunu yakıştırmıyorum.

NOT ALIN...
Artık her sezon başlarında Polar Moda'ya uğrayıp yeni sezondan notlar almak adetim oldu. Sevim Uyar'ın insanı sarıp sarmalayan hoş sohbeti eşliğinde bakın lüks marka severler için neler öğrendim.
Balmain Resort koleksiyonundan onlarca parça, geldiği hafta erimiş. Bu da önümüzdeki günlerde sosyetede bol bol Balmain göreceğiz demektir.
Bir başka merakla beklenen marka ise Fausto Puglisi. Dünya moda arenasına özellikle çan etekli elbiseleriyle bomba gibi düşen markanın İstanbul'da da epey seveni olacağına eminim.
Moda dünyasına işçiliği ve couture parçalarıyla yepyeni bir soluk getiren Delposo, Alessandra Rich ve Thom Brown gibi markalar da Türkiye'de sadece Polar Moda'da. Alessandra Rich'in silüetlerine ve dantellerine görür görmez vurulmamak imkansız. Ve unutmadan önemli bir detay. Polar Moda'da tüm bu markaların büyük bedenleri de mevcuttur.

KAÇIRMAYIN...
H&M'in geri dönüştürülmüş materyallerden tasarlanan doğa dostu Conscious ve Conscious Exclusive koleksiyonları birbirinden güzel. Özellikle dantelin yoğun kullanıldığı elbiseler tek kelimeyle olağanüstü. Koleksiyonlarda günün her saati giyebileceğiniz ve her yaşa hitap eden parçaları kolaylıkla bulabilirsiniz. Kıyafetlerin yanısıra, aksesuvarlarda da her zamanki gibi güçlüler. Markanın Conscious Exclusive koleksiyonunu, 10 Nisan'dan itibaren İstinye Park ve Zorlu Center'da bulabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA